Dansserien 2017/2018


Låt dig svepas med av dansen och de stora känslorna. Gå med i vår Dansserie! 

 

Låt dig svepas med i en Dansserie som darrar på himlens veranda, utforskar rytmer som föds i tystnadens språk, firar en hundraåring och rasande frambringar den passion som endast en dansare som inget längre har något att förlora kan uppbringa. Denna omgång av Dansserien ger dig dans på barrikaderna och utmanar dina sinnen att våga ge sig ut på okänd mark.

 

Under 2017-2018 bjuder Dansserien på underhållning av allra högsta klass.Välkommen att uppleva dans i ett helt nytt format. När du köper Dansserien får du rejäla rabatter på de föreställningar som ingår i serien. Du får även möjlighet att träffa dansare och koreografer.

Priser Dansserien (sex föreställningar):
Vuxen………………..650 kr
(ord pris. 1085 kr) Du sparar 435 kr!
Ungdom (upp till 26 år)……350 kr
(ord pris 1085 kr) Du sparar 735 kr!

Unika smaker!
Till varje föreställning erbjuder restaurangen mingelmat och dryck inspirerad av kvällens föreställning.
Dansserien inklusive mingelmat…………..1249 kr
(ord pris 2039 kr)  Du sparar 790 kr!

Introduktion innan föreställningen!
Välkommen på introduktion i Loungen kl. 18.30 innan varje föreställning.

 

Köp Dansserien här

Vi släpper endast 200 platser till hela serien!

 

Föreställningar som ingår:

 


DANCE ON EXTENDED
Måndag 25 september 2017 kl.19.00 Stora salen

ÅLDER HAR INGEN BETYDELSE
När du som dansare har fyllt 45 år är du inte längre behövd. Där slutar ofta en dansares karriär. Den här föreställningen struntar i det och hyllar istället
den enorma skicklighet som dessa dansare besitter. De skakar om världen ordlöst, bottenlöst och bekymmerslöst. And they fucking burn for it!

Arr: Dans i Nord

 

 


AB3 & PEPPER’S GHOST
Måndag 23 oktober 2017 kl. 19.00 Stora salen

SPÖKLIKA ILLUSIONER OCH VISUELL MAGI
En föreställning i två delar, en akt om vad som omger oss och varför det finns där. En akt som är en magisk spöklik resa i illusioner. I Pepper’s Ghost kombineras ny teknik med användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en magisk spöklik resa i samtiden. Dansföreställningen AB3 handlar om att passa in. Eller att inte passa in. Om att utforska sitt jag och att hitta modet att uttrycka det. Arr: Luleå Riksteaterförening

 

 

STOCKHOLM 59° NORTH
Söndag 5 november 2017 kl. 19.00 Stora salen

SOLISTDANSARE FRÅN KUNGLIGA BALETTEN FRAMFÖR TRE VERK
Nu kommer Kungliga balettens turnékompani Stockholm 59 ° North till Luleå. Det internationellt erkända kompaniet bildades för 20 år sedan och består av Sveriges främsta dansare. De kommer att framföra tre verk av högsta kvalitet där bland annat publiken ges en unik möjlighet att se det hyllade verket Dancing on the front door to heaven av Ulysses Dove.

Arr: Dans i Nord

 

 

BERGMANS RÖST GENOM KOREOGRAFENS ÖGA
Tisdag 6 februari 2017 kl 19.00 Stora salen

EN HYLLNING TILL EN AV VÅR TIDS STÖRSTA FILMSKAPARE
Bergman skulle ha fyllt 100 år 2018 och det här verket är en hyllning till honom – en av vår tids största filmskapare. Fyra av Sveriges mest högaktuella
koreografer tolkar fritt regissören Ingmar Bergman utifrån hans filmer, manus och texter. Regissörens unika förmåga att porträttera relationer och komplicerade förhållanden får här nya uttryck genom dansen.
Arr: Dans i Nord

 

 

COMPLETE
Tisdag 13 mars kl. 19.00 2018 Stora salen

STREETDANCE OCH PERFORMANCE SOM UTMANAR FYSIKENS LAGAR
Complete Dance Crew är smittsam dansenergi i rått format. Medlemmarna i Complete har alla medverkat i stora tv-produktioner och turnéer som Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Talang men även samarbetat med nationella och internationella artister, bland annat Eric Saade, Danny Saucedo, Jennifer Lopez och Black Eyed Peas. De har också visat sina kunskaper i sammanhang som Cirque de Soleil, Streetstar och Bounce.

Arr. Dans i Nord

 

9 – CAS PUBLIC
Tisdag 17 april 2018 kl. 19.00 Stora salen

EN DANSARE SOM INTE ÄR LIK NÅGON ANNAN
En dansare som inte är lik någon annan. En dansare som kan tystnadens språk i rörelser och en koreograf som vet att ta tillvara på den gåvan. Cai Glover övervann en hörselnedsättning för att bli professionell dansare. När han mötte koreografen Hélène Blackburn såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig. Hans handikapp blev gnistan till en föreställning som satte handikappet i fokus. Och vad kan passa bättre till en sådan föreställning än ett klassiskt mästerverk som komponerats av en döv tonsättare – den 9:e symfonin av Beethoven.

Arr: Dans i Nord i samarbete med Dansnät Sverige

 


Köp Dansserien här

 

Arrangörer: Kulturens hus i samarbete med Dans i Nord och Luleå Riksteaterförening