Dansserien 2016-2017


Möt världen! Låt dig svepas med av dansen och de stora känslorna. Gå med i vår Dansserie! 

 

Har du någon gång drömt om att få uppleva Andaluciens rytmiska hetta? eller Kubas vibranta gatusorl? Drömt dig bort till Kaliforniens gassande sol och ett minne från Bangladesh. Låt dig beröras av odödliga kärlekshistorier och alla känslor en doft, ett minne, en plats och en rytm kan skapa. Höstens dansserie på Kulturens hus tar med dig på en resa genom dansen magiska värld!

 

Under hösten 2016 bjuder Dansserien på underhållning av allra högsta klass.Välkommen att uppleva dans i ett helt nytt format. När du köper Dansserien får du rejäla rabatter på de föreställningar som ingår i serien. Du får även möjlighet att träffa dansare och koreografer.

Priser Dansserien:

Vuxen………………..650 kr
(ord pris. 1085 kr) Du sparar 435 kr!
Ungdom (upp till 26 år)……350 kr
(ord pris. 1085 kr) Du sparar 735 kr!

Unika smaker!
Till varje föreställning erbjuder restaurangen mingelmat och dryck inspirerad av kvällens föreställning.
Pris: 139 kr per föreställning
eller 599 kr för hela Dansserien)

Introduktion innan föreställningen!
Välkommen på introduktion i Loungen kl. 18.30 innan varje föreställning.

 

Köp Dansserien här

 

Föreställningar som ingår:

Carmen rund

 

Tisdag 20 september 2016
Carmen – Världens mest spelade opera tar plats i den nordiska landsbygden.

Georges Bizets förföriska Carmen har fängslat hjärtan i nära 150 år. Den självständiga Carmen är passion personifierad: vild, orädd och förtärande. Idag är det världens mest spelade opera som Norrdans tillsammans med den välkända koreografen Jo Strömgren har skapat en nytänkande dansföreställning av. Originalet utspelar sig i Andalusiens Sevilla men i denna tolkning har Jo Strömgren utgått från en nordisk referensram där den moderna dansen får tala med sitt intensiva och artistiska språk. Strömgren har hämtat inspiration från den nordiska landsbygden – om hur det är att bo och leva norr om huvudstaden. Är det tråkigt, tufft och isolerat eller är det kanske vilt, temperamentsfullt och ganska emotionellt? Kan livet i den kalla nord visa sig vara mer vitalt än i självaste Andalusien?

Följ med på en utmanande resa utan definierad slutstation i jakten på den starka kärleken!
Arr: Dans i Nord i samarbete med Dansnät Sverige

Restaurangen serverar: Spanska tapas Pata negra på surdegsbröd, manchego, paella, chorizo, kronärtskocka

 

Rocio Molina rund

Måndag 26 september 2016
Rocio Molina & La Tremendita – Upplev mötet mellan några av världens främsta flamencoartister.

Dansaren Rocío Molina, sångaren Rosario ”La Tremendita” och musikern Pablo Martín på kontrabas bjuder på en känslosam föreställning där röster, vibrationer, dans och tystnad förenas i ett dynamiskt samspel. Flamencodansaren Rocío Molina har på kort tid etablerat sig som en sin tids bästa flamencodansare och har tagit såväl publik som kritiker med storm – både på hemmaplan och världen över.

Den flerfaldigt prisbelönade sångaren Rosario ”La Tremendita” är en av hörnstenarna inom den moderna flamencomusiken och har turnerat i både Europa och USA. När de båda konstnärerna möts blandas flamenco med samtida dans. I ljudbilden finns allt från eldig spansk sång till dova vibrationer. Det lekfulla och intima får existera sida vid sida med det dramatiska och kraftfulla. Med sina tre urbana redskap; dans, rytm och sång, är dessa internationella stjärnor för första gången någonsin på plats i Norrbotten för att skapa stor och kraftfull konst ur det rena och avskalade.

”Seventy minutes felt like barely enough time with these artists. “No quiero que tu te vayas,” La Tremendita sings to her partner at one point. (“I don’t want you to go.”) I could completely relate.” /New York Times 24 mars 2014
Arr: Dans i Nord i samarbete med Dansnät Sverige

Restaurangen serverar: Tapas de flamenco Olivbakad lax, serranoskinka med cornichong, ankconfi, minipizza.

 

Transecion rund

Onsdag 16 november 2016
Trans[e]ición – Afrokubansk traditionell dans möter hiphop, house och popping!

Fyra briljanta kubanska och svenska dansare möts i en unik föreställning som mixar traditionell afrokubansk dans med hip hop, house och popping. Genom dansen tar den svensk-kubanska dansgruppen SOMOS med oss på en resa mellan trans och medvetenhet i deras produktion Trans[e]ición som är producerad på Kuba.  Musiken i föreställningen är inspirerad av afrikanska traditionella rytmer och elektroniskt beat, till vilken dansarna gestaltar vårt behov av att komma i kontakt med något som är större än oss själva. Något kollektivt, intimt och samtidigt individuellt. Du kanske har upplevt den där känslan någon gång? På en konsert eller på dansgolvet, när man går upp i en intensiv förnimmelse av gemenskap, att vara en grupp som har upplevt något mäktigt, unikt tillsammans. Det är Trans[e]ición!  SOMOS är ett unikt danskompani, ett möte mellan kubanska och svenska dansare, där afrokubanskt, västafrikanskt, vouging/wacking, hip-hop, popping, house och samtida dans blandas.
Arr: Luleå Riksteaterförening

Restaurangen serverar: Kubanskt mingel Cajunbakad fläskfilé, papayasalsa, sotrito marinerad kyckling, jambalaya.

 

Chotto desh rund

Tisdag 14 februari 2017
Chotto Desh, Akram Khan – En magisk och spännande dansföreställning som har spelats över hela världen!

Chotto Desh betyder ”litet hemland” och är en magisk historia om en ung mans drömmar och kamp om att en dag få bli dansare, men pappan vill annorlunda. Berättelsen kretsar kring upplevelsen av att ha två kulturella identiteter, något som bygger på koreografen Aram Khanms drömmar och minnen från Storbritannien och Bangladesh. Akram Khan är en av vår tids mest firade och kända koreografer. Han är känd för att skapa häpnadsväckande föreställningar. Med rötter i den traditionella kathakdansen har han utvecklat en unik, egen och samtida stil. Akram Khan utforskar det okända och använder sig av olika konstnärliga uttryck för att berätta en historia. I Chotto Desh skapar han med hjälp av projektioner ett unikt landskap att dansa i. I en mix av dans, text, rörliga bilder och ljud blir det en förtrollande upplevelse.  Akram Khan har turnérat världen över med Chotto Desh och nu i november, innan den kommer till Luleå, sätts den bland annat upp på Broadway.
Arr: Dans i Nord i samarbete med Dansnät Sverige

Restaurangen serverar: Asiatisk/Brittiskt mingel Friterad kolja med senapsmajo, baconpaj, kycklingspett, nudelsallad.

 

Skilsmässa rund

Torsdag 9 mars 2017
Sånger från en inställd skilsmässa – Succéföreställning om kärlekens mörkaste och ljusaste stunder, baserat på Mikael Wiehes musik

Kärleken drabbar oss alla, både när den kommer och när den går. Sånger från en inställd skilsmässa är en kärlekshistoria berättad av två sångare, tre dansare och fyra musiker. Föreställningen baserar sig på Mikael Wiehes album med samma namn, utgiven 2009. Mikael Wiehe skrev de tretton kärlekssångerna till sin hustru efter att deras tjugoåriga äktenskap kraschade och den planerade skilsmässan såg ut att förändra hans liv. Med brutal uppriktighet beskriver låtarna smärtan av att bli lämnad, och att lämna. Föreställningen målar upp känslor med sång, musik, dans, drama, poesi- och sceneri och beskrivs som en Dans- och teaterkonsert. Alla nio medverkande på scenen i Sånger från en inställd skilsmässa berättar sin historia, musiker, sångare eller dansare. Vad finns kvar när en tvåsamhet byts till ensamhet? Alla har vi någon gång upplevt delar av vad föreställningen skildrar. Därmed finns även en önskan om att tillåta publiken att känna igen sig. Koreograf är Lidia Wos, som också är en av de tre dansarna.
Arr: Luleå Riksteaterförening

Restaurangen serverar: Vintermingel Räkcanapé, laxtoast, heta kräftor, fylld paralindad kycklingfilé.

 

Kaboom rund

 

Onsdag 3 maj 2017
Kaboom – En pulserande och explosiv dansfinal!

Kaboom är en energisk och kraftfull dansföreställning i äkta subjazz-stil. En drivande, tuff, rå och explosiv upplevelse som gör det omöjligt att inte sitta på kanten av stolsitsen.  Det är koreograferna Karl Erik Nedregaard och Knut-Arild Flatner från Oslo Danse Ensemble och norska So You think You can dance som tagit steget vidare och skapat en föreställning full av medryckande dans. Upplev intensiteten som uppstår när toppdansare med bakgrund från hip hop, jazz, afro, modern dans och klassisk balett står i ögonblickets centrum. Kaboom är en smältdegel av intensivt samspel mellan rytm, musik, ljus och videoprojektion i effektfull scenisk design. Men Kaboom är inte bara underhållande i sin fängslande teaterform, föreställningen skapar också emotionella ögonblick som kretsar kring igenkännliga teman som sönderfall och att bryta sig fri.
Arr: Dans i Nord i samarbete med Dansnät Sverige

Restaurangen serverar: Vårmingel Grillad kalv med dragonmajo, lamm med surdegsbröd, ramslökscrème, grillad sparris, stekt röding med västerbottensostdressing.


 

 

Arrangörer: Kulturens hus i samarbete med Dans i Nord och Luleå Riksteaterförening