Sommarvisningar • dagligen 14.00 t.o.m. 23 aug

Datum: måndag 26 juni, 2017
Tid: 14:00
Plats: Konsthallen
Pris: Fri entré
Arrangör: Konsthallen

Guidad visning där du får veta mer om konsten i de aktuella utställningarna – som alla är en del av Kulturens Hus 10-års firande!
Visningen tar ca 30 min.

Drop-in, fri entré!
Kl. 14.00 i Konsthallen måndagar – lördagar

 

Aktuella utställningar (10 juni – 23 augusti)

Jan-Anders Jatte Eriksson, målningar
Inlandet

Att gå in i Jan-Anders Erikssons målningar är att gå in i en fälla som det är svårt att ta sig loss ur. Man får ge sig på nåd och onåd åt en bildvärld där det självklara blir magi och magin en verklighet.
Lennart Sjögren, konstnär och poet.

Jan-Anders Jatte Eriksson bor och är verksam i Sandnäset utanför Luleå. Född 1944. Jatte Eriksson är utbildad vid Konstfack i Stockholm och har haft utställningar runt om i landet under många år.

 

Vad kostar ett träd?
En utställning om utplåningen av en park och kärleken till densamma.

En svindlande videoinstallation av Monika Gora (landskapsarkitekt/konstnär), Gunilla Bandolin (konstnär/professor i konst) och Nils Bergendal (fotograf/filmare/friklättrare) som försöker ge ett konstnärligt svar på frågan om vad värdet av de stora träden är. Verket gestaltar hur man upplever de stora trädens närvaro när man vistas i deras närhet. Besökaren kliver in i bilden, omges av den och följer med på en svindlande friklättring högt uppe i de stora trädens kronor.

 

Brita Weglin, broderi, målningar, installationer
på besök

Den mångsidiga Brita Weglin från Luleå ställer i Konsthallen ut broderier och akvareller.
”Weglins konst är mångsidig, omväxlande, verkar på flera fronter. Men det finns tonfall som återkommer, drag som förenar, accenter som sammanbinder.
Weglin är ingen realist, konsekvent expressiv, med tonarter som vetter lika mycket mot det burleska som mot det stränga; kärv och gräll, brutal och ömsint, på samma gång.
Och i centrum för all uppmärksamhet är den mänskliga gestalten, porträttet ja, men än mera mänskliga scener, situationer, tillstånd, allegoriska eller verkliga.”
skriver Jan-Erik Lundström


Konsthallens öppettider under sommaren t.o.m.23 aug.

Måndag – lördag 12.00-16.00

Söndag Stängt