Lånta toner

Klassisk musik

Datum: måndag 8 oktober, 2018
Tid: 19:00
Plats: Lilla salen
Pris: 235 kr ord, 100 kr student, 180 kr medlem Luleå kammarmusikförening, gratis för barn och ungdomar upp till 18 år
Arrangör: Luleå kammarmusikförening
Köp biljett

Eva Lindal, violinist, möter Stina Hellberg Agback, harpist, i en konsert som tar oss från Purcell och Dowland, till Satie och Coltrane.

Lånade toner från olika århundraden och olika instrument, där sökandet är det gemensamma: kompositioner som gränsar till improvisation, och ibland består däri.

 

Eva Lindal är utbildad till klassisk violinist och började tidigt intressera sig för improvisation och annorlunda uttryck. Efter en lång karriär i bl. a. Sveriges Radios Symfoniorkester har hon sedan år 2000 frilansat som improviserande violinist och spelar med musiker som Filip Augustsson, Mattias Windemo och Bill Payne.

 

Stina Hellberg Agback är en harpist med rötterna i jazzen, som kontinuerligt arbetat med klassisk musik i orkestrar och som kammarmusiker. Efter sin masterexamen i jazz från Kungliga Musikhögskolan 2012 har hon spelat med flera av landets professionella orkestrar, med teater och framför allt med olika improviserande grupper, som till exempel hennes egen grupp Trilobit.

Barn och ungdomar upp till 18 år går in gratis. Dessa biljetter kan endast hämtas på Kulturens Hus.

du kanske även gillar

Norrbottens Kammarorkester möter Sara Trobäck & Paul Mägi

torsdag 22 november, 2018, 19:00 - kl 21:00

Några av de mest älskade klassiska verken är det som gäller, när estniske dirigenten Paul Mägi och svenska violinisten Sara … Läs mer

Taggar: Kammarmusik, Klassisk musik, Klassiska serien, Klassiskaserien, Violin,