Quilty – Irländsk folkmusik

folkmusik Irländsk folkmusik Världsmusik

Datum: söndag 16 september, 2018
Tid: 19:00
Plats: Lilla salen
Pris: 250 kronor
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett här

Quilty bildades redan 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar bandet 25 år och under jubileumsspelningen bjuder de på sitt egenhändigt framslipade sound som sätter personlig och medryckande prägel på den irländska folkmusiken. Det blir en tillbakablick med det bästa från de gångna 25 åren, blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare inte utgivna låtar. Helt enkelt, extra allt i musikalisk högform!

Under åren som gått har Quilty hänfört sin publik på konserter, festivaler, via workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina album ”A Drop of Pure”, ”I´m Here Because I´m Here” och ”Apples In”. Lagom till jubileumsåret, närmare bestämt i februari, gav Quilty även ut ett fjärde album under namnet ”Quilty 25”.

Mer om Quilty och bandmedlemmarna 

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo och tin whistle):
Dag har spelat i irländska gruppen Eitre och ingått i flera musikaliska samarbeten med bland andra Sofia Karlsson. Han har även skapat emigrantvise-projektet ”Thousands are Sailing” tillsammans med Maria Misgeld och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag har dessutom ett förflutet i symfonirockbandet Tribute från Norrköping. Vid sidan om Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin och sång): Gideon var under 1980-talet bandledare i ovan nämnda gruppen Tribute. Han har även turnerat med Sofia Karlsson och genomfört musikaliska projekt tillsammans med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång och gitarr): Esbjörn är känd från produktionen ”Jul i Folkton”, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson och Ale Möller Band med flera. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Staffan Lindfors (kontrabas): Till jubileumskonserten återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i folkkära orkestern Östen med Resten.

du kanske även gillar

Norrbotten Big Band möter Träd av ljus

lördag 27 oktober, 2018, 19:00 - kl 21:00

Träd av ljus, Lyöstraini på älvdalsmål. Så heter den trio som tonkonstnärerna Lena Willemark, Anders Jormin och Karin Nakagawa från Japan bildade 2013 och som … Läs mer

Taggar: folkmusik, Jazz, Jazzserien, Storband, Världsmusik,


Norrbotten Big Band möter Sofia Jannok

lördag 22 september, 2018, 19:00 - kl 21:00

Att musiken ska vara så fri och gränslös som möjligt är en av utgångspunkterna för artisten och musikern Sofia Jannok. … Läs mer

Taggar: Jazz, Jazzserien, Jojk, Samiskt, Storband, Världsmusik,


Norrbotten Big Band möter Träd av ljus

lördag 27 oktober, 2018, 19:00 - kl 21:00

Träd av ljus, Lyöstraini på älvdalsmål. Så heter den trio som tonkonstnärerna Lena Willemark, Anders Jormin och Karin Nakagawa från Japan bildade 2013 och som … Läs mer

Taggar: folkmusik, Jazz, Jazzserien, Storband, Världsmusik,