SOFIA KARLSSON & MARTIN HEDEROS

Stjärnenätter – sånger om julen

Jul Julkonsert

Datum: onsdag 12 december, 2018
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 350 kronor
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett här

Lagom till Luciavaket, närmare bestämt den 12 december, gästar Sofia Karlsson och Martin Hederos Kulturens hus. Det blir glitter, glöd, frost och värme i julkonserten ”Stjärnenätter – sånger om julen”.

Föreställningens titel syftar till albumet som Sofia Karlsson och Martin Hederos lanserade inför julen för snart tre år sedan. På skivsläppet följde två års väldigt uppskattade julturnéer ute i landet och det är med stor glädje vi nu kan hälsa dem välkomna även till Luleå och Kulturens hus. I en uppdaterad julkonsert hoppas den skönljudande duon sprida en stillsam känsla av julefrid långt bortom pepparkakor och halmbockar.

Fyrfaldigt grammisbelönade Sofia Karlsson har under sin musikaliska karriär kommit att bli en av svensk visas och folkmusiks allra främsta och mest omtyckta röster. Det stora genombrottet, som i mångt och mycket gjorde henne till en folkkär artist även för den bredare publiken, kom redan 2005 med albumet ”Svarta Ballader”.

Låtskrivaren och musikern Martin Hederos, kanske mest känd som en av grundarna av och medlem i The Soundtrack of Our Lives, har på senare år även samarbetat och gjort musik med bland andra Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Martin Hederos är även en av de fyra hörnstenarna i prisade och hyllade Tonbruket, som tidigare framträtt på Kulturens hus.

Sagt om konserten

”En slösaktigt begåvad duo ringar in vad årets största högtid alltid borde handla om. Sofia Karlsson och Martin Hederos har satt ihop en julkonsert som är en utsökt lågmäld mix av vemod, värme och frid.”
Aftonbladet

”Höjdpunkterna är så många, men ”O helga natt” i rent överjordiskt framförande är tvunget att nämna. Det är lätt att falla in i ängla-associationer med Sofia Karlssons röst, men hon har något djupt mänskligt i framförandet och växlar mellan olika uttryck på ett sätt som är få förunnat att behärska.”
Östersunds-Posten

“Blodet pumpar av både kyla och adrenalin. Trots frusna kroppar går vi alla hem med värme i bröstet.” “Sofia sjunger med spröd röst och nynnar emellanåt, som om hon vore i trans. Det är både rogivande och sorgligt – men framförallt vackert.”
Hallands Nyheter

“Duo Karlsson och Hederos bjuder på ett program som är både lekfullt, finstämt och välkomponerat.”
Värmlands Folkblad

du kanske även gillar

Julbord

torsdag 25 oktober, 2018, kl 17:00 - tisdag 18 december, 2018, kl 22:00

Hos oss njuter du av alla smaker som som hör julen till. På vårt julbord får du både klassiska & moderna rätter. Vårt dessertbord … Läs mer

Taggar: Jul, Julbord, Luleå, restaurang,


Soulful December - Norrbotten Big Band & Britta Bergström med gäster

lördag 8 december, 2018, 19:00 - kl 20:45

Sångerskan Britta Bergström har med omsorg valt artister som garanterat maxar decembermyset med sina egna låtar och kända julfavoriter. Välkommen … Läs mer

Taggar: Jul, Pop, soul,


Weeping Willows

lördag 17 november, 2018, 19:30 - kl 21:00

Weeping Willows kommer åter till Kulturens hus med sin succékonsert i juletid. Missa inte denna finstämda kväll när Weeping Willows … Läs mer

Taggar: Jul, Pop,


Julblåss

tisdag 18 december, 2018, 19:00 - kl 20:00

Kulturskolans blåsorkestrar bjuder på en föreställning med garanterad julstämning, tomtar, julmusik, allsång och vinterbrus!

Taggar: Julkonsert,


Doug Seegers

torsdag 13 december, 2018, 19:00 - kl 21:00

Det blir egna jullåtar, klassiska julhits och innerlig värme på Doug Seegers turné ”Give it away Christmas tour 2018”. Doug … Läs mer

Taggar: Blues, Julkonsert,