Pedagogisk verksamhet


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

 

Skapande i Ateljén – Barnsöndag

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  under ledning av en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum: höstens datum kommer!

Tid: Söndagar kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

 

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet och fortsätter med skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3-6 år och medföljande vuxen. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Datum: höstens datum kommer!

Tid: Fredagar kl. 13-15

Drop in! Fri entré!

 

För elever och pedagoger

Kreativt och kul i Konsthallens utställningar

Kom på en givande guidad konstvisning i Konsthallen! Ni får veta mer om konsten i de aktuella utställningarna. Vi jobbar med bildanalyser och reflekterar kring konstverken, på så sätt börjar eleven vidga sitt seende och bearbeta olika frågeställningar med egen inlevelse och fantasi. Övningen kan tex visa hur vi kan uppleva och tycka olika om ett och samma konstverk. Utställningen ger ingångar kring diskussioner kring historia, mänskliga rättigheter, geografi och identitet exempelvis. En visning tar ca en timme och fördjupad visning kan ta även 1,5 till 2 timmar. Man kan också ha skapande verksamhet i samband med konstvisningen. För skapande i ateljén tillkommer 50kr/person. Vi har visningar och workshops på svenska, finska och engelska.

Kostnad: Pris på förfrågan. Visningar är gratis för elever inom Luleå kommun.
Max antal personer i gruppen: 25
För mer information: konsthallen@lulea.se, 0920-45 40 80 eller charlotta.hanno@lulea.se, 0920-45 40 92