Pedagogisk verksamhet


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

 

Öppen Bildverkstad

Lustfyllt skapande för alla åldrar! Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på under två timmar.

Vi börjar med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar tillsammans med en konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med utifrån sina förutsättningar.

Söndagar datum: 2 och 9 december, 13, 20, 27 januari, 10 februari, 24, 31 mars

Tid: kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  tillsammans med en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum: 3, 24 februari, 17 mars, 7 april

Tid: Söndagar kl. 13-15

20 kr/pers.

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär en och en halvtimme. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser – biljetter delas ut i Reginerummet.

Datum: 30 november, 7 och 14 december, 18, 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 1, 8, 15, 22 mars

Tid:Fredagar kl. 14-15.30

Fri entré!

För elever och pedagoger

Välkommen att upptäcka den samtida konsten genom ett besök på Konsthallen!

Vi erbjuder visningar av de aktuella utställningarna, temavisningar och workshops i Ateljén. Där får ni jobba med olika material kopplat till det ni sett i utställningen. En visning tar ca 30 min och kan kombineras med övningar i bildanalys i små grupper eller skapande i Ateljén. Visning och bildanalys/workshop tar ca 1,5 till 2 timmar.

Kostnad: Pris på förfrågan. Visningar är gratis för elever inom Luleå kommun.
Max antal personer i gruppen: 25
För mer information: konsthallen@lulea.se, 0920-45 40 80 eller erica.ronnback@lulea.se, 0920-45 40 92, agneta.andersson@lulea.se, 0920-45 40 65