Pedagogisk verksamhet


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Öppen bildverkstad i Konsthallen

Lustfyllt skapande för alla åldrar. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på.

Kl. 13.00 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar under ledning av en konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid konsthallens reception.

Datum: 3, 10 och 24 september, 1, 8, 15 och 29 oktober, 5 och 19 november samt 3 december.

Tid: Söndagar kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

 

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  under ledning av en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum: 17 september, 22 oktober, 12 och 26 november

Tid: Söndagar kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

 

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser – biljetter delas ut i Reginerummet.

Datum: 22 september, 6 och 20 oktober, 17 november, 1 december.

Tid: Fredagar kl. 13-15

Drop in! Fri entré!

 

Konst på barnvagnshjul

För föräldralediga med barn 0-2 år.

Konst på barnvagnshjul är ett nytt sammanhang att uppleva konst för en ny och kanske gammal publik.  Vi gör olika aktiviteter varje gång. Det kan t.e.x. vara att titta på Konsthallens utställningar, skapa i ateljén eller att titta på de offentliga konstverken i staden.

Skötbord och möjlighet att värma medhavd mat i mikro finns i Kulturens hus.
Varje aktiviteten pågår 1 – 2 tim. varje gång. Vi samlas kl. 10 i Konsthallens reception.

Ingen avgift!

Datum: 25 september, 23 oktober och 20 november

 

Bildverkstad – fritt fram för lust och fantasi!

I bildverkstaden är det kreativt och roligt att skapa både enskilt och tillsammans!

Vi bekantar oss med Konsthallens aktuella utställningar och arbetar utifrån dem med olika material och tekniker, såväl traditionella som nya och oväntade.  Vi provar oss fram och hittar vårt eget sätt att uttrycka oss i färg och form i Konsthallens ateljé. Pedagogen ger utmaningar och möjlighet att utforska, se nya möjligheter och utvecklas. Vi träffas vid 10 tillfällen under hösten och samlar alla grupper till en festlig gemensam avslutning i november.

Ingen avgift!
Arr: Kulturskolan och Konsthallen i Luleå

Bildverkstad 13-16 år
Torsdagar kl. 18 – 20. Start 14 september.
För mer info kontakta bildlärare Lena Norman: 073-0376224, lena.norman@skol.lulea.se
Anmälan: luleakulturskola.com

 

Till minne av … under Höstlovet

Tisdag 31 oktober – fredag 3 november kl. 12-15 i Konsthallens Ateljé

Höstlovet vecka 44, avslutats med Allhelgona helgen och i samband med den bjuder Konsthallens pedagoger in till skapande i Ateljén. Ta med ett foto/bild på någon du saknar och/eller har förlorat. Vi skapar något till minne av en kär person inför Allhelgona helgen. Drop-in för höstlovslediga skolbarn och ungdomar från 7 år och uppåt.
Fri entré!

 

För elever och pedagoger

Kreativt och kul i Konsthallens utställningar

Kom på en givande guidad konstvisning i Konsthallen! Ni får veta mer om konsten i de aktuella utställningarna. Vi jobbar med bildanalyser och reflekterar kring konstverken, på så sätt börjar eleven vidga sitt seende och bearbeta olika frågeställningar med egen inlevelse och fantasi. Övningen kan tex visa hur vi kan uppleva och tycka olika om ett och samma konstverk. Utställningen ger ingångar kring diskussioner kring historia, mänskliga rättigheter, geografi och identitet exempelvis. En visning tar ca en timme och fördjupad visning kan ta även 1,5 till 2 timmar. Man kan också ha skapande verksamhet i samband med konstvisningen. För skapande i ateljén tillkommer 50kr/person. Vi har visningar och workshops på svenska, finska och engelska.

Kostnad: Pris på förfrågan. Visningar är gratis för elever inom Luleå kommun.
Max antal personer i gruppen: 25
För mer information: konsthallen@lulea.se, 0920-45 40 80 eller agneta.andersson@lulea.se, 0920-45 40 65