Pedagogisk verksamhet


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Utmärkt för dig som vill utvecklas och se saker ur nya perspektiv! Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

 

Öppen Bildverkstad

Söndagar

Lustfyllt skapande för alla åldrar! Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på under två timmar.

Vi börjar med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar tillsammans med en konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med utifrån sina förutsättningar.

Söndagar datum: 23 och 30 september, 7, 21 och 28 oktober, 4 och 18 november, 2 och 9 december

Tid: kl. 13-15

Pris: 20 kr/person

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  tillsammans med en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum: 16 september, 14 oktober, 25 november

Tid: Söndagar kl. 13-15

20 kr/pers.

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär en och en halvtimme. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser – biljetter delas ut i Reginerummet.

Datum:

21 och 28 september, 5, 12, 19 och 26 oktober, 9, 23 och 30 november, 7 och 14 december

Tid:Fredagar kl. 14-15.30

Fri entré!

Höstlovsaktivitet

Konsthallen bjuder in till “Tyck till med tryck!” för barn och unga, 6 år och uppåt. På olika sätt kommer deltagarna att få möjligheten att utveckla sin kreativa sida med hjälp av både text och bild.

Tryck med screentryck och schabloner på textil och papper. Använd pratbubblor och fyll dem med just ditt budskap, eller skapa fritt. Vi har ett antal små t-shirts att trycka på samt tygbitar men ta gärna med ett eget plagg eller annan textil för dina tryck.

Datum:

30 oktober t.o.m. 2 november

Tid: tisdag-fredag kl. 12-15

Fri entré!

För elever och pedagoger

Välkommen att upptäcka den samtida konsten genom ett besök på Konsthallen!

Vi erbjuder visningar av de aktuella utställningarna, temavisningar och workshops i Ateljén. Där får ni jobba med olika material kopplat till det ni sett i utställningen. En visning tar ca 30 min och kan kombineras med övningar i bildanalys i små grupper eller skapande i Ateljén. Visning och bildanalys/workshop tar ca 1,5 till 2 timmar.

Kostnad: Pris på förfrågan. Visningar är gratis för elever inom Luleå kommun.
Max antal personer i gruppen: 25
För mer information: konsthallen@lulea.se, 0920-45 40 80 eller erica.ronnback@lulea.se, 0920-45 40 92, agneta.andersson@lulea.se, 0920-45 40 65