Lunchbiten


Lunchbiten våren 2017

Skulle det smaka med soppa och underhållning till lunch? Bra! Under vårsäsongen erbjuder vi tre härliga Lunchbitar. Under en knapp timme får du underhållning, mustig soppa, bröd, dryck och kaffe. Vanligtvis kostar Lunchbiten endast 180 kronor. 

 

 

Måndag 20 februari kl. 12.00 i Lilla salen

 

Dagens underhållning: Northern Indians

Northern Indians är duon som släppte sitt debutalbum ”The great escape” i maj 2015 och sen följde upp det med andra skivan ”No shelter in sight” ett år efter. På skiva kan det vara allt ifrån fullt band till bara en gitarr och sång medan det live är två gitarrer och stämsång som gäller. Oavsett vilket så är inställningen till musiken alltid densamma. Det ska vara okonstlat, ärligt och med låtarna i fokus. Läs mer om föreställningen här:

 

Dagens soppa:
Köttfärssoppa med majs, chili och cajun.

Önskan om specialkost meddelas Kulturens hus biljettkassa senast dagen innan, tel:0920-45 59 00.

 

Måndag 13 mars kl 12.00 i Lilla salen

 
Dagens underhållning: Jazz med Anna Morin Band

Det här är en lunchbit det svänger om. Sångerskan Anna Morin tillsammans med tre musiker i Norrbotten Big Band, Dan Johansson, Peter Dahlgren och Petter Olofsson jammar soul, r&b och jazz uppbackade av Isidor Abdelkader på svängiga beats. Improvisationer över soulklassiker som Mercy Mercy Me, R&B-hiten Certainly av Erykah Badu och 60-talsjazz av Herbie Hancock blandas i en mustig musikgryta för alla som gillar sväng och sköna harmonier. Läs mer om föreställningen här:

Dagens soppa:

Linssoppa med bönor och chili
Önskan om specialkost meddelas Kulturens hus biljettkassa senast dagen innan, tel:0920-45 59 00.

 

Måndag 3 april kl. 12:00 i Lilla salen

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens underhållning: Hemlängtan med Romeo & Julia kören.

Många svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och möta en ny kultur. Problem med språket, kulturkrockar och en evig längtan hem var deras vardag. Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska utvandrarna. Breven berättar även om dråpliga situationer, varmt mottagande och om lyckan över att ha förbättrat sin och sina barns framtid.

En liten ensemble ur Romeo & Julia Kören tar med oss på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken i föreställningen är folkmusik, psalmer och skillingtryck från 1800-talets Sverige och Amerika, som speglar det arv svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet. Läs mer om föreställningen här:

Dagens soppa

Ärtsoppa med fläsk och senap

Önskan om specialkost meddelas Kulturens hus biljettkassa senast dagen innan, tel:0920-45 59 00.