Barnsöndagar våren 2020


Välkommen på Barnsöndag!🎈 Vi har både gratis aktiviteter och arrangemang med inträde. Huset har fri entré och är öppet klockan 12-16.


📆16 februari

12-16 Luleå Makerfaire i biblioteket. Kom och inspireras av skapande och modern teknik. Du kommer att få se och prova 3D-skrivare, elektronik, lokalt skapade spel, göra din egen knapp, VR, robotar och mycket mera. Luleå Makerspace är på plats hela dagen.
12-15 Prova på Greenscreen och Mixed Reality i Skaparytan
12-14 Var med och skapa ett konstverk med 3D-pennor i Skaparytan
12.30
 Sagoläsning i biblioteket 📚 (fri entré)
13.00-15.00 Skapande verkstad i Konsthallen 🎨 (20 kr/skapare)
14.00 Föreställningen “Vill ha hund” 🎭
Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek. En egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan. En bundsförvant i alla lägen. En lekkamrat och tröst i mörkret, värt allt eventuellt besvär. Det är en längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ordna sig till det bästa. Eller?
(rek. ålder 2–6 år) Barn 50 kr, vuxen 80 kr.

🎫Läs mer och köp biljett: https://www.kulturenshus.com/evenemang/vill-ha-hund/


📆29 mars

12.30 Sagoläsning i biblioteket 📚 (fri entré)
13.00-15:00 Skapande verkstad i Konsthallen 🎨 (20 kr/skapare)
14.00 Föreställningen “Gräs” 🎭
Scenen är täckt av gräs och en halv bil är på väg in. Två rödhåriga figurer och en fikasugen granne dyker upp. Rörelserna tar plats och musiken blandas med ljud av fågelkvitter och gräsklippare. Plötsligt jonglerar regnet under ett moln. Stort och smått, perspektiven leker med oss. Här i gräset kan allting hända!
(rek. ålder från 4 år) Barn 50 kr, vuxen 80 kr.
🎫Läs mer och köp biljett: https://www.kulturenshus.com/evenemang/gras/