Konsthallen för barn


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Se aktuella evenemang för barn.

Barnvisning i Konsthallen

Välkommen på konstvisning för barn! Ta med hela familjen och se våra utställningar tillsammans med en konstpedagog.
Sen kan den som vill skapa själv på Öppen Bildverkstad.

Datum söndagar:  12.9, 10.10 och 21.11

Tid: kl. 13-13.15

Pris: Fri entré

Öppen Bildverkstad

Lustfyllt skapande för alla åldrar! Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på under två timmar.

Vi börjar med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar tillsammans med en konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med utifrån sina förutsättningar.

Datum söndagar:  Den pedagogiska verksamheten är pausad tills vidare

Tid: kl. 13-15

Pris: 25 kr/vuxen och 20 kr/barn

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. Kl. 13 börjar vi med en visning av utställningarna och sedan går vi in i ateljén och jobbar  tillsammans med en konstpedagog. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Samling vid Konsthallens reception.

Datum:  12.9, 10.10 och 21.11

Tid: Söndagar kl. 13-15

Pris: 25 kr/vuxen och 20 kr/barn

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet i Stadsbiblioteket och fortsätter sedan med en konstvisning och skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3+ och medföljande vuxen. Aktiviteten tar ungefär en och en halvtimme. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser – biljetter delas ut i Reginerummet.

Datum:  Den pedagogiska verksamheten är pausad tills vidare

Tid: Fredagar kl. 14-15.30

Pris: Fri entré

Babymålning

Små barn upplever med hela kroppen och alla sinnen. Här får de känna på färgen med fingrar, göra avtryck med en tå eller kanske till och med smaka. OBS! Ombyte och handduk är bra att ta med.

Datum:  Den pedagogiska verksamheten är pausad tills vidare

Tid: Torsdagar kl. 10-11

Pris: Fri entré

För elever och pedagoger

Läs om verksamheten för elever och pedagoger.