Konsthallen för barn


 

I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Se aktuella evenemang för barn.

Barnvisning i Konsthallen

Välkommen på konstvisning för barn! Ta med hela familjen och se våra utställningar tillsammans med en konstpedagog.

 

Öppen Bildverkstad

Vår ateljé är en kreativ plats för alla åldrar. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på. 
Ateljén är öppen för dig som vill skapa själv kl. 13.00 – 15.00. Begränsat antal platser.

 

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi undersöker motsatser i konstens och färgens värld och målar i stort och smått. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Begränsat antal platser.

 

Fredagsmys

Vi börjar med att läsa en saga i Reginerummet på biblioteket och fortsätter sedan med skapande i konsthallens ateljé. För barn från 3 år och medföljande vuxen. Ta gärna med egen frukt/mellanmål. Begränsat antal platser.

 

Barnvagnsvisning och babymålning

Under babymålningen får bebisar möjlighet att uppleva med hela kroppen och alla sinnen!

Välkommen att följa med på en halvtimmes visning av utställningarna tillsammans med ditt barn. Visningen riktar sig till dig som är vuxen och har ett lugnt tempo och en tillåtande atmosfär. Det går bra att ta med barnvagnen in i konsthallen. Efter visningen går vi till ateljén och låter barnen utforska färgens värld genom att måla, smaka och göra avtryck med ätbar färg! Ombyte och handduk är bra att ta med.

Begränsat antal platser.

 

För elever och pedagoger

Läs om verksamheten för elever och pedagoger.