Konsthallen för barn


I vår ateljé kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Vår ateljé inspirerar. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

 

För elever och pedagoger

Kreativt och kul i Konsthallens utställningar

Kom på en givande guidad konstvisning i Konsthallen! Ni får veta mer om konsten i de aktuella utställningarna. Vi jobbar med bildanalyser och reflekterar kring konstverken, på så sätt börjar eleven vidga sitt seende och bearbeta olika frågeställningar med egen inlevelse och fantasi. Övningen kan tex visa hur vi kan uppleva och tycka olika om ett och samma konstverk. Utställningen ger ingångar kring diskussioner kring historia, mänskliga rättigheter, geografi och identitet exempelvis. En visning tar ca en timme och fördjupad visning kan ta även 1,5 till 2 timmar. Man kan också ha skapande verksamhet i samband med konstvisningen. För skapande i ateljén tillkommer 50kr/person. Vi har visningar och workshops på svenska, finska och engelska.

Kostnad: Pris på förfrågan. Visningar är gratis för elever inom Luleå kommun.
Max antal personer i gruppen: 25
För mer information: konsthallen@lulea.se, 0920-45 40 80 eller miia.rantala@lulea.se, 0920-45 4065

Öppen bildverkstad för barn på Barnsöndagar

Lustfylld prova på drop-in verksamhet för barn och medföljande vuxen. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker och material och sätt att skapa på utifrån dem. Arbetet sker under ledning av konstpedagog. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Kan vara olika teman och tekniker varje gång.
Söndagar kl. 13-15, 18 september – 27 november, Drop-in.
50 kr/person

Fredagsmys

Sagoläsning och skojigt skapande! Vi börjar med saga i Reginerummet och fortsätter med skapande verksamhet i Konsthallens ateljé. För barn 3-6 år och medföljande vuxen. Ta gärna med egen frukt/mellanmål. Vi talar även finska!

kl. 13-15, 23 september, 7 & 21 oktober, 18 november, 2 & 16 december

Drop in! Fri entré!