Konsthallen för barn


I vårt Konstlabb i Konsthallen kan du släppa loss, prova nya utmaningar och experimentera. Här vågar du testa olika material och uttryck i bild och form. Vi ger utmaningar och berikar med frågor och funderingar. Du får nya tankar som utvecklar ditt bildseende. Och du ser plötsligt bilder ur flera olika perspektiv.

Se aktuella evenemang för barn.

 

Konstlabb/HELG

Vårt konstlabb är en kreativ plats för alla åldrar. Vi inspireras av aktuella utställningar och provar olika tekniker, material och sätt att skapa på.
Konstlabb/HELG är öppet för dig som vill skapa själv lördag och söndag kl. 12.00 – 16.00. Begränsat antal platser.

 

Barnsöndag i Konsthallen

Lustfyllt skapande för barn från 3+  och medföljande vuxen. Vi undersöker motsatser i konstens och färgens värld och målar i stort och smått. Aktiviteten tar ungefär två timmar. Inga förkunskaper krävs, alla är med ut ifrån sina förutsättningar. Begränsat antal platser.

 

Fredagsmys

Vi börjar med att läsa en saga i Reginerummet på biblioteket och fortsätter sedan med skapande i konsthallens labb. För barn från 3 år och medföljande vuxen. Ta gärna med egen frukt/mellanmål.

Begränsat antal platser.

 

Konstlabb/BABY

Välkommen att följa med på en halvtimmes visning av utställningarna tillsammans med ditt barn.

Visningen riktar sig till dig som är vuxen och har ett lugnt tempo och en tillåtande atmosfär. Det går bra att ta med barnvagnen in i konsthallen. Efter visningen går vi till konstlabbet och låter barnen utforska färgens värld genom att måla, smaka och göra avtryck med ätbar färg! Ombyte och handduk är bra att ta med.

Begränsat antal platser.

Konstlabb/LOV

Under sportlov, sommarlov och läslov har Konsthallen aktiviteter i konstlabbet. Utifrån aktuella utställningar testar vi olika former av skapande. Tisdag-fredag för skollediga barn och unga 6-19 år.