Bibliotek


Välkommen till läsning med Luleås bästa utsikt. För visst är biblioteket böcker. Men också mycket mer. Ett fönster mot omvärlden, historien, nutiden och framtiden. Helt enkelt spännande upplevelser som väntar på dig.

Luleå Stadsbibliotek är till för dig.

Här kan du pausa, plugga, möta vänner och delta i olika evenemang. Du kan till exempel låna böcker, ljudböcker, talböcker, tidskrifter och filmer.  Eller varför inte besöka bokcaféer, boka it-handledning med vår kunniga personal och läsa dagstidningar från Sverige och övriga världen. På entréplan finns även plats för lokala konstnärer att turas om att ställa ut sina konstverk.

För våra yngre besökare har vi ett trevligt barnbibliotek med ett stort utbud av barnlitteratur och en härlig sagogrotta som man kan krypa in i. För de allra minsta finns också vår populära babysång.

Upplevelser och möten. Men också lugn och ro.

Biblioteket är en plats för möten med andra människor, berättelser och upplevelser. Här finns även möjlighet till avskildhet. Till exempel så har vi studieplatser där du kan plugga i lugn och ro. Och om du vill låna en dator med internet så går det självklart också bra.