Författare & konstnärer


Namn som hittills är klara för Bok & Bild!

 

ALEXANDRA PASCALIDOU

Fredag 25 oktober

Alexandra Pascalidou är bland annat ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige och Terrafem.

Våren 2018 grundade hon Den Nya Akademin – vilken bildades i svallvågorna av krisen i Svenska Akademien. Tillsammans med ett hundratal kulturarbetare skapades ett demokratiskt och inkluderande litteraturpris som fått stort internationellt genomslag.

Hösten samma år släppte Alexandra den Augustpriset-nominerade boken Mammorna, där läsaren får möta 20 mammor i Sveriges fattigaste och mest utsatta orter och ta del av deras berättelser om kamp, våld och kärlek.

 

CAROLINA FALKHOLT

Lördag 26 oktober
Carolina Falkholt räknas idag till en av Sveriges internationellt mest kända graffitimålare. Hon har sedan slutet av 90-talet arbetat med att utveckla konstformen graffiti mot en musikalisk, performativ och social praktik.

Utöver spraymåleri och teckning arbetar hon med skulptur, performance, text, musik och video, och hon är verksam musiker.

 

DANIEL YOUSEFI

Fredag 25 oktober

Daniel Yousefi växte upp utanför Östersund och bor i dag i Stockholm. Under 2016 anslöt han sig till olika volontärorganisationer för att verka som tolk i flyktingläger i Grekland och Turkiet.

Han har tidigare studerat dramatik och skönlitteratur på Biskops Arnös Författarskola och debuterar nu med Den åttonde kontinenten.

 

JOHANNA NILSSON

Fredag 25 oktober
Föreläsare, influencer och entreprenör som driver bloggen Slowfashion.nu, podcasten Slowfashion samt har skrivit boken Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode tillsammans med Jennie Johansson.

Johanna är, tillsammans med Maria Soxbo och Emma Sundh, initiativtagare till nätverket Klimatklubben. De är aktuella i höst med boken Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.

 

MATTIAS ALKBERG

Fredag kväll 25 oktober
Det pratas om känslor och sånt skit, om vänskap, kärlek och andra tillkortakommanden. Om poesi, politik och poesins politik och hur allt är ett jävla helvete och vad kan en göra annat än att skratta åt det.

Det är två personer, Mattias Alkberg och Jonatan Lundberg, och röst och piano. Det finns utrymme för frågor men det är inte säkert att någon kan svara på dem, det är väldigt sorgligt, alltsammans.