Bok & Bild 2019


25-26 oktober 2019

Bok & Bild är en litteratur- och konstbiennal som startade 1994 som ett initiativ från konstnären Aina Rönnbäck och författaren May Larsson. I år arrangeras den alltså för 13:e gången!

Under åren har vi sett Kulturens hus salar och rum fyllas av författare, konstnärer, debattörer, föreläsare och en alldeles fantastisk publik. Bok & Bild har besökts av lokala som internationella författare och konstnärer, och varje år utgår ifrån ett specifikt tema. Vi har bland annat besökts av, och fått lyssna på, Liza Marklund, Martin Schibbye, Annika von Hausswolff och Mats Strandberg de senaste åren.

 

2017 års tema var Världen berättar, där vi fick höra berättelser från världens alla hörn. Bok & Bild 2019 vill bygga vidare på detta och ge en bild av hur vi kan förbättra världen. Givet är då temat Hållbarhet, och när det kommer till hållbarhet måste vi börja med oss själva. Bok & Bild utgår därför från jaget. Vår situation, vår kropp, vår utsatthet, vår konsumtion och slutligen vårt välmående är den röda tråden för temat hållbarhet.  

Under Bok & Bild 2019 kommer du som besökare få möjlighet att höra berättelser som utmanar vårt förhållande till oss själva och andra, vilket kanske också är själva essensen av vad litteratur och konst är och bör vara.  

Varmt välkommen!

 

Köp biljett här

Se fredagens program

Se lördagens program