Program lördag


26 OKTOBER

Köp biljett till Bok & Bild här.

STORA SALEN


15.00 – 16.00

Bea Szenfeldt

Stina Wirsén

Samtalar om konst och mode, och allt som ryms där emellan. Stina är en av Sveriges främsta illustratörer, och Bea en av Sveriges främsta modeskapare. I deras aktuella kollaboration designar Bea kläder utifrån de illustrationer och bildvärldar som Stina skapar.


16.30 – 17.30

Martin Schibbye

Jakten på Dawit

Samtalar om hans senast bok, där han följer spåren från Dawit Isaak. Från fängelset i Eritrea till familjen i Göteborg växer bilden fram om människan och dess öden.


 

LILLA SALEN


12.00 – 13.00

Yolanda Aurora Bohm Ramirez

Ikon

I samtal med Annelie Brännström Öhman, professor i litteratur, om rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap.


13.30 – 14.30

Carolina Falkholt

Grafitta

Carolina, en av Sveriges främsta gatukonstnärer samtalar Tillsammans med Erica Rönnbäck från Luleå konsthall, om hennes ständigt aktuella och utmanande konst.  


15.00 – 16.00

Fatemeh Khavari

I samtal med Martin Schibbye om Fatemehs bok Jag stannar till slutet, om strejken på mynttorget i Stockholm och hennes fortsatta kamp för unga ensamkommandes rättigheter. 

 


16.30 – 17.30

Britta Marakatt Labba

I samtal med Maria Ragnestam om Brittas konstnärskap och uppmärksammade år med Sommar i P1, och nomineringar och utdelningar av priser.

 


 

VIP


12.00 – 13.00

Anna Toresdotter

Presenteras av Studieförbundet Vuxenskolan


13.30 – 14.30

Annika Hamrud

Fundamentalisterna

I samtal med Jan-Olov Madeleine Ågren från Rättighetscentrum Norrbotten


15.00 – 16.00

Anna Kuhmunen

Leila Nutti

Cé – Renhunden

Presenteras av Sensus


16.30 – 17.30

Anna Hörnell

I Kalifornien skälver jorden

Presenteras av Bilda


 

OLGA BARDH


12.00 – 13.00

Sigbjörn Skåden

Vaka över dom som sover

Ett samtal mellan Sigbjörn och Anne Woulab.


13:30 – 14:30

Camilla Hiller

Hångla upp själen

Presenteras av NBV


16.30 – 17.30

Ola Åstrand

Male Hysteria

Tillsammans med Erica Rönnbäck från Luleå Konsthall, om manlighet och förebilder, eller bristen på förebilder.


 

Köp Biljett här!

LOUNGEN


13.00 – 13.30

Bo Selinder

När världen känns för trång

Bo Selinder liknas ofta med ordakrobatiska föregångare som Povel Ramel och Robban. Han har fått flera utmärkelser (exempelvis Luleå kommuns kulturstipendium, Bubbenpriset, Gullefjunstipendiet och Rubus Arcticus) och ofta lyfts just hans texter och det unika i hans konstnärskap fram i motiveringarna.

Res från Jokkmokk i norr till Tranås i söder, genom alla årets tider och sinnesstämningar. Hör om heta Senorita Ulla-Brita, möt den drömmande vaktmästaren Bertil och ta del av svensk historia som aldrig förr fått ta plats i böcker. Bo Selinder har samlat ihop över hundra låttexter från ett drygt decennium av skapande. Texterna speglar samhället och livets klurigheter och är fulla av humor, allvar och språkliga kullerbyttor. Detta är en bok som väcker tankar, glädje och ömhet – och som räcker länge!


14.30 – 15.00

Eva-Stina Sandling

Boksläpp av Ira lyssnar

Ira lyssnar handlar om Ira som bor i Norrbotten nära den stora älven som skickar elström i mörka streck på himlen. Älven som en gång sjöng och brusade som den ville, hade farmor berättat. Farmor som nyligen dog. Hon visste det mesta om skogen, djuren, bergen och växterna. Hon lärde Ira att lyssna och se. Alltid fråga naturen om lov. Innan. Nu är mamma och pappa oroliga. De pratar om framtiden och om hur underligt vädret har blivit. Och gruvan. Ska allting förstöras. Ira förstår vad hon måste göra.


16.00 – 16.30

Tindra Pantzare / Ödberg band / Ulrika Vallgårda

Musik, poesi och sång

Under en halvtimme bjuder Ulrika Vallgårda på uppläsning av dikter, Tindra Pantzare sjunger och Per Ödberg med musiker spelar. En skön avrundning för mässområdets sista timme!