Premiär för ny boktipspodd

Nyheter
Expertpanelen tipsar om böckerna du inte vill missa.

I en av Sveriges första renodlade boktipspoddar tipsar bibliotekarierna Magnus Svartvall, Agneta Krohn Strömshed och Helén Lagerqvist om gamla klassiker och nya favoriter.


Idag är det premiär för boktipspodden Bokspanarna. Direkt från Luleås bokmecka Stadsbiblioteket får du expertpanelens bästa tips för fantastisk läsning. Bakom mikrofonerna sitter bibliotekarierna Magnus Svartvall, Agneta Krohn Strömshed och Helén Lagerqvist.

Rutinerade boktipsare

Även om det här är trions första podcast är de rutinerade boktipsare och föreläsare sedan tidigare. Helén håller i bokcaféer, Magnus förmedlar kunskap genom sin egen föreläsningsserie Nerd Talks och Agnetas röst känner vi igen från P4 Norrbotten.

Största skillnaden mellan att tipsa om böcker i radion och i podcasten är att det i radion är väldigt stressigt och jag måste prata kort, kort om varje bok. I podden kan vi breda ut oss mer, säger Agneta Krohn Strömshed.

Aktuellt tema

Temat för det första avsnittet är pest, pandemi och prepp. Inte helt otippat så finns det kopplingar till den rådande situationen i samhället.

Om vi hade varit tandsköterskor hade vi sagt att man skulle ha massor av tandtråd hemma i kristider. Nu är vi ju bibliotekarier och då uppmanar vi till bokprepp, säger Magnus Svartvall.

Lyssna på podden

Bokspanarna finns där poddar finns – på iTunes, Soundcloud, Acast m.fl.

Ta del av biblioteket hemifrån

Podden är bara en av många sätt att ta del av biblioteket hemifrån. Exempelvis kan du låna böcker digitalt i appen Biblio, läsa tidningar med Pressreader och beställa en färdigpackad bokpåse som du eller ett ombud kan hämta på biblioteket.

>> LÄS MER: Fem sätt att ta del av Bibblo hemifrån

Mer läsning inom kategorin Nyheter