Corona: Anpassningar i Kulturens hus


Övergripande information från Kulturens hus verksamheter. Uppdatering 2022-01-19

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner ställer Kulturens hus om viss verksamhet i huset. Anpassningarna träder i kraft den 12 januari och påverkar främst konsertverksamheten och Konsthallen samt restaurangen och caféet i Kulturens hus. Har du köpt biljett till något evenemang som berörs så får du ett mail till den mailadress som du uppgav då du köpte biljetten.


Evenemang i Stora och Lilla salen

Har du köpt en biljett till något evenemang som berörs av restriktionerna får du information till den e-postadress som du uppgav vid biljettköpet. Vi uppdaterar även vår hemsida med information löpande.

Hur evenemangen i Kulturens hus påverkas kan du läsa på denna samlingssida.

Begränsningar i Konsthallen

För mässor, handelsplatser och platser för kultur och fritidsverksamheter ställs krav på 10 kvadratmeter per person. Det innebär att Konsthallen begränsar antalet besökare i till max 30 personer samtidigt i Konsthallen. Vid guidade lunchvisningar begränsas antalet besökare till max 7 personer. Workshops som vänder sig till barn med medföljande vuxen ställs för tillfället in, eftersom det i ateljén inte blir möjligt att hålla det avstånd som restriktionerna nu kräver.

Vaccinationsbevis

Regeringen har beslutat om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Här kan du läsa regeringsbeslutet.

Det innebär att besökare (över 18 år) till Kulturens hus evenemang måste visa vaccinationsbevis och legitimation tillsammans med biljett vid insläpp. Läs noga igenom texten som handlar om vaccinationsbevis här innan ditt evenemangsbesök. 

Håll dig uppdaterad

Vi får många frågor till vår biljettkassa och de har hög belastning på telefonen. Därför kan du även hålla dig uppdaterad via den här sidan, där du kan läsa senaste nytt om vad som gäller. Om du inte själv har sagt bort utskick från oss kommer du även att få mail så snart ny information finns att ge. Om du vill lägga till din e-post i vår utskickslista kan du göra det här:


Som vanligt uppmanar vi våra besökare att, precis som vi, stanna hemma vid symptom. Varmt välkomna, tillsammans kan vi bidra till minskad smittspridning.

 


Vanliga frågor och svar

Om vaccinationsbevis

Läs noga igenom texten som handlar om vaccinationsbevis här innan ditt evenemangsbesök. 

På vilka evenemang i Kulturens hus behövs vaccinationsbevis?
Vaccinationsbevis, tillsammans med legitimation, kommer att krävas av alla besökare över 18 år med biljett till evenemang på Kulturens hus. Hämta vaccinationsbevis via covidbevis.se.
Konserter/evenemang som arrangeras av externa arrangörer i våra salar tar beslut om vad som gäller på deras evenemang. Vi har en dialog med dem för att ta reda på hur de kommer att hantera berörda konserter. Håll dig uppdaterad via denna sida eller hos arrangören.

Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis?
Vaccinationsbeviset visar du i samband med insläpp till evenemanget. Förutom att scanna din biljett kommer du även att behöva visa upp ID-handling och ett vaccinationsbevis i din mobil eller i utskriven form. Kom till oss i god tid och ha både din biljett och ditt vaccinationsbevis redo vid insläppet för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Jag är ovaccinerad och har inget vaccinationsbevis. Kan jag återköpa min biljett?
Inom kort kan vi ge exakta svar på vad som gäller för återköp vid respektive evenemang. Detta är för att vi har olika arrangörer till våra evenemang. Håll dig uppdaterad på denna sida eller hos arrangören. Biljettköpare som godkänt utskick från Kulturens hus får även nyhetsbrev med senaste nytt.

Jag kan inte ta vaccin mot Covid 19 och har sjukintyg på det. Vad gäller för mig?
Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot Covid 19 och har sjukintyg visar du istället för vaccinationsbevis upp sjuk/läkarintyget för publikvärdarna i samband med insläpp till evenemanget.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?
Du som är vaccinerad mot covid 19 kan logga in på covidbevis.se och med hjälp av e-legitimation, till exempel bank-id, ladda ner ditt vaccinationsbevis.

Jag har inte någon e-legitimation?

Du som inte har någon e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på E-hälsomyndighetens webbplats.

Får jag använda mitt vaccinationskort som jag fick vid andra dosen vaccin?
Nej, det måste vara ett officiellt utfärdat vaccinationsbevis. Se frågan ovan hur du skaffar dig ett vaccinationsbevis.

Vad gäller för möten och konferenser?
Regeringens förslag om att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, kommer i regel inte gälla för företag och organisationers egna möten och konferenser för sina anställda.

Vad gäller för restaurangen?
Att äta i restaurangen är ingen allmän sammankomst eller offentlig tillställning i ordningslagens mening och omfattas i regel inte av kravet på vaccinationsbevis.

För mer information:
Svar på vanliga frågor om covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)
Nya åtgärder för att minska spridning av covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)


Ett tryggt besök

I samband med ett evenemang uppmanar vi publiken att komma i god tid för att undvika köbildningar. Våra värdar hjälper till med publikflödet för att köer vid in-och utsläpp inte ska bildas. Kom i håg att ha både biljett, vaccinationsbevis och ID redo för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Du får själv välja om du vill hänga in dina ytterkläder i den bemannade garderoben eller ta in dem i salen. Detta för att minska köbildningar.

Vi har även handspritsstationer på plats och uppmanar alla våra besökare att komma hit symptomfria, tänka på avståndet och handhygienen. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor inför ditt besök.

Ditt personliga ansvar som besökare:

  • Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer
  • Tänk på att hålla avstånd till andra besökare
  • Viktigt med god handhygien
  • Känner du dig sjuk eller lite krasslig? Vänligen stanna hemma och välkommen åter då du är kry igen.

För mer information:
www.krisinformation.se
www.lulea.se/corona
polisen.se
Lättläst information corona