Dansserien öppnar en ny värld för Ylva

Artiklar
Tack vare Dansserien har hon hittat en ny konstform att älska.

– Jag kan egentligen ingenting om dans och har inte koll på kändisar inom den världen. Jag bara sätter mig i publiken och njuter av upplevelsen och energiboosten, säger Ylva Löwenborg.


Den enda dansföreställning som Ylva Löwenborg hade varit på före Dansserien gick hon på av misstag.

– Jag och min man var i New York och ville se en opera men råkade i stället köpa biljetter till balettföreställningen Romeo och Julia. Det var ett lyckat misstag, dansföreställningen var fantastisk!

När Dansserien lanserades fick Ylva höra talas om den. Hon och maken köpte varsitt abonnemang – och en ny värld öppnade sig.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM DANSSERIEN 2023/2023.

Blev stammisar

– Även om jag egentligen inte kan något om dans så känner jag att det är en hög klass på dansarna. Vi har fått ta del av allt ifrån balett till flamenco och modern dans. Många av upplevelserna bär jag med mig än i dag, säger Ylva och nämner en stark föreställning med dans och video på temat flykt och Romeo och Julia i modern tappning.

Efter den första Dansserien blev Ylva och hennes man stammisar och även säsongens abonnemang är säkrade.

– Det är en sådan energiboost att åka till Kulturens hus en vanlig vardagskväll för att njuta av en timmes scenkonst. Jag vet redan att jag inte kan gå på alla föreställningar, eftersom jag är bortrest i jobbet. Men då tar min man med sig en kompis i stället.

Svårt att välja favorit

Ylva har lagt in alla sex föreställningar i kalendern och tycker att det är fint att ha dem att se fram emot.

– Jag har alltid gillat kultur, med fokus på litteratur, musik och teater. Nu är det häftigt att upptäcka dansen som en ny konstform.

Är det någon föreställning du ser extra mycket fram emot i år?

– Discoföreställningen med glitter och glam, streetdansen i oktober, tvillingarna med brotherhood i april. Det är svårt att välja, ALLA föreställningar verkar intressanta!

Ylva Löwenborg hade bara sett en enda dansföreställning, och det var av misstag. Sedan snubblade hon över Dansserien och blev fast!

 

Text och bild: Birgitta Lindvall Wiik
Collage: Kristina Hjärtberg

Mer läsning inom kategorin Artiklar