Amanda Ginsburg med band

Jazz

Datum: fredag 17 december, 2021
Tid: 21:00
Plats: Loungen
Pris: 200 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart. Hon har bland annat vunnit en Grammis för “Årets Jazz”, stått på scenen i Allsång på Skansen och prisats med ett antal stipendium. Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Amanda Ginsburg har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.


Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen:

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som alltså nu vunnit för Grammis kategorin i “Årets Jazz”. Så här säger Amanda själv:

– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Två gånger har hon varit gäst på Allsång på Skansen och i somras hörde vi henne på Skansens scen igen under SVT:s Nationaldagsfirande.

Amanda turnerar med sitt band: Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor.

Insläpp från klockan 20.00. Spelningen börjar 21.00. Onumrerat. Åldersgräns 18 år i baren.