Ane Brun

Ane Brun Arctic Pulse Maxida Märak

Datum: lördag 2 april, 2022
Tid: 19:00
Plats: Stora salen
Pris: 395 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Norsksvenska sångerskan Ane Brun kommer till Kulturens hus med ny prisad musik i bagaget. Just nu befinner hon sig på Europaturné med sitt band. 


I fjol släppte Ane Brun två hyllade album som båda kretsar kring stora existentiella frågor: rötter, död, sorg, kärlek och hemlängtan. Det första, After The Great Storm, har ett 90-tals- och elektronikainspirerat poputtryck medan det andra, How Beauty Holds The Hand Of Sorrow, är mer avskalat och akustiskt. För dessa album tilldelades hon grammis för årets alternativa pop och årets kompositör samt musikförläggarnas pris både för årets textförfattare och årets kompositör.

Under åren har Ane Bruns låtar, som exempelvis Humming one of your songs och A temporary dive har hunnit bli moderna indieklassiker. Hon har släppt sex studioalbum, två liveskivor (och nu de två samlingarna). Ane Brun har sålt guld och platina och fått lysande recensioner runtom i världen. Hon har även samarbetat med storheter som Ron Sexsmith, Peter Gabriel och Vince Clarke. Hennes personliga tolkningar av poplåtar som Beyonces Halo och Alphavilles Big in Japan blev oerhört populära.

Konserter i olika konstellationer

Ane Brun har även gjort ett antal framträdanden runt om i Skandinavien tillsammans med olika symfoniorkestrar, där Stockholmskonserterna förevigades på 2018 års Live at Berwaldhallen. Hon återvände 2019 till Berwaldhallen för tre konserter med Sveriges Radiokör. 2017 var hon inbjuden att uppträda på Nobelprismiddagen samt Nobels Fredsprisutdelning 2019.

På scenen flankeras Ane av Per Eklund (trummor), Martin Hederos (keyboards), Johan Lindström (keyboards, pedal steel, gitarr), Felisia Westberg (bas), Lovisa Samuelsson (cello, slagverk) och Anna Lund (trummor).

”Det är sällan man ser en artist ta över en konserthall så fullständigt. Ane Brun stampar in på scenen, kroppsspråket skriker pondus, varenda centimeter ägs. Hon beter sig som en äkta popdiva, en vitklädd general, iklädd en powersuit med axelvaddar och glittrande epåletter av metall. Med slängande hårman, yviga dirigentgester och en röst som får läktarna att vibrera. Ane Brun äger scenen, publiken och hela Malmö Live. Precis som äkta popdivor gör.”

/Hymn om Ane Bruns konsert i Malmö

Arctic Pulse

Ane Brun och Maxida Märak är de första av en handfull artister vi släpper inför Arctic Pulse den 2 april i Kulturens hus. Vi kommer att presentera flera spännande artister från Norrbotten, norra Finland och Norge under samma tak. Denna helkväll blir en unik möjlighet att utforska den arktiska pulsen inom musikområdet.

Arctic Pulse är ett nytt varumärke för kultur producerad på Nordkalotten. Satsningen ingår i ett EU-projekt som delfinansieras av Norrbottensmusiken, Luleå kommun och Region Norrbotten. Läs mer om projektet på www.arcticpulse.eu

Inför ditt besök 

Se till att du har ett giltigt och uppdaterat vaccinationsbevis och legitimation med dig. Detta visar du upp i samband med entrén. Läs noga igenom texten gällande för vaccinationsbevis i Kulturens hus inför ditt besök.

 

 

Du kanske även gillar