Barnsöndag

Härlig Barnsöndag på temat äventyr!

Barnsöndag

Datum: söndag 22 oktober, 2023
Tid: 12:00
Pris: Fri entré
Arrangör: Kulturens hus

Dags för Barnsöndag där barnen får extra mycket fokus i Kulturens hus. Det blir skapande aktiviteter i Konsthallen och Stadsbiblioteket samt föreställning i Lilla salen.


Stadsbiblioteket
13.00–15.00 Det stora Biblioteksäventyret. Följ ledtrådarna och bli en del av berättelsen.

Konstlabbet, Konsthallen
13.00–13.15 Familjevisning. Vi kollar in utställningen Expedition Konst verk gjorda av konstnärer som varit med på riktiga äventyr – forskningsresor till Nord- och Sydpolen.

13.15–15.00 Workshop i Konstlabbet tillsammans med en pedagog. Efter att vi upptäckt de spännande konstverken i utställningen går vi till Konstlabbet och skapar vår egen äventyrliga konst.
Från ca 3 år.
Begränsat antal platser. Boka via: konsthallen@lulea.se. Drop-in i mån av plats.
Fri entré.
Arr: Konsthallen

Entréfoajén

Föräldrasupporten deltar på Barnsöndagen genom att informera om sin fina verksamhet i entréfoajén.

”Vi ska hitta på något kul och spännande så att vi får kontakt med en massa föräldrar och tar med information om våran verksamhet på flera olika språk, hälsar Pia Keisu från Föräldrasupporten.

Föreställning, Lilla salen
14.00 Fullt ös med Hasse ja Helmi Tornedalsteaterns populära figurer Hasse och Helmi, eller Hasse ja Helmi som det heter på meänkieli, är nu tillbaka med ett spännande och fartfyllt musikteateräventyr.
Vännerna Hasse och Helmi är ganska olika, men ändå bästa ”kaverit”, kompisar. Hasse är formell och vill ha ordning och reda, medan Helmi är öppen för nya sätt att tänka. Här bjuder de på musikteater som innehåller massor av sång, musik och dans där publiken på ett lekfullt sätt får lära sig flera nya ord på meänkieli. Köp biljett här.

Välkommen!