Barnsöndag

Härlig Barnsöndag på temat skogens hemligheter!

Barnsöndag

Datum: söndag 19 november, 2023
Tid: 12:00
Pris: Fri entré
Arrangör: Kulturens hus och Luleå Energi

Dags för barnsöndag där barnen får extra mycket fokus i Kulturens hus. Det blir skapande aktiviteter i Konsthallen och Stadsbiblioteket samt föreställning i Lilla salen. I samarbete med Luleå Energi.


Upplevelserummet, Stadsbiblioteket
13.00, 13.30, 14.00 och 14.30 Kom och lyssna på en sagostund där du möter skogens alla väsen.

Konstlabbet, Konsthallen
13.00–13.15 Familjevisning. Vi kollar in konstnären Lisa Jeannins utställning och funderar på de många hemligheter som gömmer sig i hennes konst.

13.15–15.00 Workshop i Konstlabbet tillsammans med en pedagog. Lisa Jeannins offentliga konstverk i skogen i Kronandalen föreställer ett dukat bord. Vem har hon dukat för? Vilka bor i skogen? I Konstlabbet skapar vi våra egna skogshemligheter i färg och form.
Från ca 3 år.
Begränsat antal platser. Boka via: konsthallen@lulea.se. Drop-in i mån av plats.
Fri entré.
Arr: Konsthallen

Föreställning, Lilla salen
14.00 Den förbjudna skogen
Systrarna Saga och Sägne vet mycket väl att de inte får ta vägen genom skogen när de går hem från skolan. Ändå kan de inte motstå. För vad är det som gömmer sig långt där inne i skogen? Vad är det som sker där runt träden när mörkret faller? Vad händer egentligen när man är vilse i skogen och stigen är långt borta? Och vad ska en göra där i ensamheten?
I denna spännande saga kastas Sara och Sägne rakt in i ett oväntat äventyr där de träffar folktrons mest fruktade väsen: Näcken och Skogsfrun! Köp biljett här.

Aktiviteter med Luleå Energi
13.00–15.00 Luleå energi har informationsbord med aktiviteter i entréfoajén. Prova också på att köra el-bilar på vingen i biblioteket