Barnsöndag. Tema: Jorden runt

Barnsöndag

Datum: söndag 5 februari, 2023
Tid: 12:00
Plats: Kulturens hus
Arrangör: Kulturens hus

Dags för barnsöndag där barnen får extra mycket fokus i Kulturens hus. Det blir skapande aktiviteter i Konsthallen och Stadsbiblioteket samt föreställning i Lilla salen.


Skaparytan Stadsbiblioteket  

12.00-15.00. Det finns många olika språk och kulturidentiteter inom Luleå kommun. Vi utforskar och firar vår rika mångfaldskultur samtidigt som vi skapar med teknik. Aktiviteten är kostnadsfri.

Skapande verkstad i Konsthallen

12.00 Familjevisning av aktuella utställningar i Konsthallen. Visningen tar cirka 15 minuter.

12.00-14.00 De finns många spännande platser på jorden. I Konsthallen tittar vi tillsammans på fotografier från Missenträsk och funderar på hur det kan vara att bo där. Vilken är din favoritplats på jorden? Följ sedan med till vårt Konstlabb där vi skapar våra alldeles egna drömplatser. Aktiviteten är kostnadsfri men begränsat antal platser, anmäl dig till konsthallen@lulea.se

Föreställning Lilla salen

Vad sägs om en resa jorden runt på 40 minuter? När gruppen Golbang tar oss med på sin resa får vi höra hur tunga och svängiga rytmer från Kurdistan fungerar tillsammans med gåshudsframkallande melodier från Iran och Afghanistan eller hur det låter när vemodiga svenska sånger blandas med mer glädjefyllda från Argentina. Vi som är med på resan får lära oss att sjunga på olika språk, klappa olika rytmer och möjlighet till att skapa världens längsta ringdans i kurdisk form. Sångerna framförs på svenska, persiska, baluchiska, afghanska och kurdiska och dessutom bjuds vi på iransk folkdans och virvlande sufidans. På köpet får vi ett musikaliskt fyrverkeri och gott om humoristiska inblickar i varandras likheter och olikheter. Här kan du köpa biljett till föreställningen.