Barnsöndag. Tema: Utforskande med våra sinnen

Barnsöndag

Datum: söndag 19 mars, 2023
Tid: 12:00
Plats: Kulturens hus

Dags för barnsöndag där barnen får extra mycket fokus i Kulturens hus. Det blir skapande aktiviteter i Konsthallen och Stadsbiblioteket samt föreställning i Lilla salen.


Skaparytan Stadsbiblioteket 

12.00-15.00 Vi utmanar våra sinnen och skapar i tomma luften med hjälp av våra VR-glasögon. Om du är under 13 år måste du ha sällskap av en vuxen. Vi skapar även i det fysiska rummet med hjälp av både analog och digital teknik. Aktiviteten är kostnadsfri.

Skapande verkstad i Konsthallen 

12.00 Familjevisning av aktuella utställningar i Konsthallen. Visningen tar cirka 15 minuter.

12.00-14.00 Kan konst höras? Och kan den dofta? Vi undersöker den fantastiska konsten i Konsthallen och funderar bland annat på vad en trumma kan ha att berätta. Följ sedan med till vårt Konstlabb där vi bygger våra egna trummor som vi dekorerar med våra egna berättelser. Aktiviteten är kostnadsfri men begränsat antal platser, anmäl dig till konsthallen@lulea.se

Föreställning Lilla salen: Fågel (KolKo –  Kollektivkompaniet)

14.00 I ett landskap med böljande tyger, bris av vingslag och ett plötsligt regn bjuds barnen in till att upptäcka rörelse, ljud och rum. Hur känns det att sväva genom vinden? Behöver en vingar då, eller kan det gå ändå?
Fågel är en finstämd och interaktiv dansupplevelse i fågelns rörelsevärld. Föreställningen turnerar i Norrbotten genom Dans i Nord. Här köper du biljett till föreställningen.