BOK & BILD: Bland drakar och dragqueens

Bok & Bild Sagostund

Datum: lördag 21 oktober, 2023
Tid: 13:00
Plats: Biblioteket
Pris: Fri entré
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett här

Bland drakar och dragqueens heter det prisbelönta teatersällskapet med kända svenska dragartister som framför interaktiva sagostunder för barn. Sedan 2017 turnerar sällskapet runt hela Sverige.

Läsandet minskar bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill vi ändra på.

Författaren och regissören Petter Wallenberg har därför grundat Nordens största dragshowteatersällskap Bland drakar och dragqueens där kända svenska dragartister framför interaktiva sagostunder för barn. Sedan premiären 2017 på Stadsbiblioteket Stockholm har vi turnerat i hela Sverige till fullsatta bibliotek, teatrar och skolor. Artisterna – Inga Tvivel, Björta och Tant Henrik – är professionella skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan och Stadsteatern, samt utbildade lärare och pedagoger.

Varje sagostund är en färgsprakande konfettibomb där dragshowens glamour möter sagornas värld. Det blir ett unikt möte som lockar till läsande och visar att alla människor får vara som de vill. Med hjälp av engagerande scenkonst och inkluderande pedagogik gör vi publiken till aktiva deltagare som får sjunga, dansa, fantisera och uttrycka sig fritt!

Bland drakar och dragqueens har vunnit Pelle Svanslös Våga vara snäll-pris, lyfts fram som Läsande Förebilder av Bonnierförlagen, Läsrörelsen och Berättarministeriet. För sitt arbete med Bland drakar och dragqueens utnämndes grundaren Petter Wallenberg till Årets folkbildare 2022 av Stockholms stad.

Boka din plats

Du kan boka plats från den 6 oktober. För barn 3-7 år. Fritt inträde. Kom gärna uppklädd eller utklädd!

 

WEBB, SOCIALA MEDIER OCH KONTAKT   

Hemsida: www.blanddrakarochdragqueens.se  
Facebook: www.facebook.com/BlandDrakarOchDragqueens  
Instagram: www.instagram.com/blanddrakarochdragqueens  
E-post: info@blanddrakarochdragqueens.se 

Du kanske även gillar