Bok & Bild 2019

Den stora festen för konsten och litteraturen!

Biblioteket Bok & Bild konst Konsthallen Litteratur

Datum: fredag 25 oktober, 2019
Tid: 10:00
Plats: Kulturens hus
Pris: 100 kr/dag, 150 kr fre+lö, 100 kr/kväll
Arrangör: Kulturens hus
Biljetter släpps 28/8

Redan nu kan vi avslöja några av de namn som besöker den stora festen för konsten och litteraturen på Kulturens hus i Luleå i oktober. Bland dem märks författaren och debattören Alexandra Pascalidou, författaren Daniel Yousefi och konstnären Carolina Falkholt. En annan nyhet är att två nya priser, som ersätter Lilla Erik Lindegren-priset, ser dagens ljus.

Bok & Bilds program kommer att vara lika digert som varierat. Temat, som speglar stora delar av innehållet denna gång, är ”Hållbarhet”.

– Vi blev så sjukt pepp på årets tema! Att få möjlighet att väva in hållbarhet som en röd tråd genom hela programmet ska verkligen bli kul. Men också en utmaning! Hur tänker vi kring hållbarhet? Hur vill vi synliggöra hållbarhet för besökarna? Vad gör vi själva och vad kan vi påverka? Vi vill inte låsa fast oss i en övergripande hållbarhet utan mer söka efter vad som är hållbart när det kommer till hälsa, kropp, social utsatthet, resa eller konsumtion, säger projektledarna David Jordansson och Sara Pietikäinen.

Andra som är klara för denna omgång av Bok & Bild är musikern och poeten Mattias Alkberg och slow fashion-experten Johanna Nilsson, som även är medgrundare till Klimatklubben.

Som vanligt kommer även Erik Lindegren-priset att delas ut vid Bok & Bild. Stipendiet är på 200 000 kronor och tilldelas en svensk poet. Det före detta Lilla Erik Lindegren-priset har gjort sitt och är i år utbytt mot Bok & Bilds litteratur- och konstpris som riktar sig till unga skribenter och konstnärer. Prissumman är på 10 000 kronor vardera och pristagarna ska vara bosatta i Norrbotten.

Programmet kommer att uppdateras kontinuerligt.

 

Biljettsläpp 28 augusti! 

Fredag, dagsbiljett 100 kr 

Lördag, dagsbiljett 100 kr 

Helgbiljett (fredag och lördag) 150 kr 

Kvällsprogrammet 100 kr/kväll (ingår inte i helgbiljetten). Begränsat antal platser. Åldersgräns 18 år.  

 

Mer om Bok & Bild läser du genom att klicka här. 

du kanske även gillar