Bok & Bild: Carl Johan De Geer

- om politisk konst i dåtid och nutid

Bok & Bild

Datum: lördag 21 oktober, 2023
Tid: 16:00
Plats: Lilla salen
Arrangör: Bok & Bild
Köp biljett här

Carl Johan De Geer har sedan början av sin långa karriär varit en av de främsta inom svenskt kulturliv. En multitalang som verkat i allt från bildkonst, formgivning, film, fotografi, scenografi och författande. Som en röd tråd genom allt han har gjort finns hans förmåga att medvetet och omedvetet provocera, att våga vara personlig och att ständigt överraska.  

  

Efter utbildningen på Konstfack blev Carl Johan en av förgångsgestalterna för 60-talets gränsöverskridande konstnärskap. I ett axplock från hans långa meritlista finns medverkan i undergroundtidningen Puss, bildandet av textilkonstnärskollektivet 10-gruppen, TV-serien Tårtan och konstutställningar som Släkten och slavarna. Carl Johan är representerad på bland annat Moderna museet, Göteborgs konstmuseum, Nationalmuseum och Statens konstråd.  

 

I samtalet, som leds av Erica Rönnbäck, får vi följa med på en resa genom Carl Johan De Geers långa konstnärskap för att slutligen landa i ett resonemang över den politiska konstens roll i dagens samhälle.  

Du kanske även gillar