Bröderna Johansson spelar jazz på svenska

Datum: fredag 12 november, 2021
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 280 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Jan Johansson (piano) och Georg Riedel (bas) spelade in skivan Jazz på svenska på 60-talet. Skivan har blivit en riktig klassiker, svensk folkmusik i väldigt finstämd, stillsam och meditativ inramning. Musiken talar för sig själv. Nu åker Jan Johanssons söner, Anders och Jens Johansson ut på turné och vi får njuta av jazz på svenska i Lilla salen den 12 november.


Anders och Jens Johansson växte upp med sin pappas musik. De blev båda också musiker på heltid väldigt tidigt. De sökte sig då till rock- och metalmusiken, flyttade till USA, och har genom åren spelat med sådana som Yngwie Malmsteen, Hammerfall, Jonas Hellborg, Ginger Baker, Stratovarius, Dio och Ritchie Blackmore’s Rainbow.

De senaste åren har de spelat i Sverige i en mer stillsam duosättning: akustiskt piano och kontrabas, i samma anda som på deras pappas skiva.

2017 släppte de albumet “Stilla Jul” där de lyfter fram folkmelodin och och dekorerar den luftigt och smakfullt. Musiken är fridfull och utan åthävor.  DN:s recensent Åsa Veghed skrev att skivan känns som “en befrielse”.