Christian Kjellvander

americana Rock Singer/songwriter

Datum: fredag 24 september, 2021
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 250 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Christian Kjellvander är en av den svenska rockens främsta stilister och visionärer, förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. Nu har vi glädjen att välkomna honom till Kulturens hus, fredag 24 september.


Förra året släppte Kjellvander sin åttonde studiosoloskiva, ”About love and loving again” som bland annat innehåller singeln “Process Of Pyoneers”. Det kan komma lite som en överraskning att detta sound, som rör sig från tystaste tysta till ohämmad utlevelse – allt i ett vidsträckt ljudlandskap – mestadels är liveinspelat i en stockholmskällare av ett tremannaband: Per nordmark – trummor, percussion, Pelle Andersson – Rhodes, prophet 5 o korg Prologue, Christian Kjellvander – Gitarr o sång.

Redan efter 10 sekunder känns Christian Kjellvanders nya soloalbum som en stor skiva. Det inledande crescendot mynnar ut i ett atmosfäriskt landskap kring hans röst, en röst så mjukt intensiv och nära att det känns som att den sjunger inne i ditt eget huvud. Samtliga av de sju låtarna på fullängdaren tillåts byggas upp och slingra sig framåt på sina egna villkor, ta oväntade vändningar för att sedan plötsligt pausa och liksom titta över sin egen axel innan de drar vidare.

”Låtarna är sårbara betraktelser över kärlek och det innerliga berättandet beskriver en värld så mycket större än den privata sfären” – Robert Rotifer, Canterbury July 2020

”Christian Kjellvanders röst rör sig likt en ängel runt musiken och landar alltid perfekt. Vackra arrangemang, fantastiskt musicerande och låtskrivande gör About Love and Loving Again till en tidlös skiva som kommer att låta lika bra om 50 år” –  Mark Kozelek

 

Christian Kjellvander representeras i Skandinavien i samarbete med Luger.