Christian Kjellvander

americana Country Rock

Datum: fredag 8 mars, 2019
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 250 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett här

Singer-songwritern Christian Kjellvander kommer till Kulturens hus med sitt band och bjuder på musik – lika kompromisslös och melankolisk som egensinnig och personlig.

Christian Kjellvander var tidigare frontman i countryinspirerade rockbandet Loosegoats som bildades 1993. Men sedan början av 2000-talet har han mestadels ägnat sig åt sin solokarriär.

Till oss kommer Christian Kjellvander med ny musik i bagaget då han i höstas släppte sitt nionde soloalbum ”WILD HXMANS”.”  Hans musik, med spår av americana, folk, indierock och blues, jämförs ibland med Leonard Cohen, Nick Cave och David Sylvain. Aftonbladet skrev i samband med senaste skivsläppet att ”Kjellvander är rakt igenom trollbindande. Den sju låtar långa sviten hör till det allra bästa han har spelat in”.

2002 släppte Christian Kjellvander sin solodebut “Songs From a Two-Room Chapel”. Den nominerades till en Grammis och blev hyllad av såväl publik som kritiker. Skivan följdes upp av turnerande, både i Sverige och Europa.

Christian Kjellvander har även turnerat med Nicolai Dunger och The Cardigans. Han har dessutom gett ut ett album tillsammans med sin numera avlidne bror Gustaf Kjellvander under bandnamnet Songs of Soil.

 

Sagt och tyckt om Christian Kjellvanders senaste album

DAGENS NYHETER:
5/5 – ”Men framför allt sjunger han så fenomenalt, med en glödande böjlighet som kan påminna om märkligt många från David Sylvain till Jackie Leven.”

SONIC MAGAZINE:
8/10 – ” Styrkebesked från en av våra stora konstnärer. Med »Wild Hxmans« befäster Christian Kjellvander sin position som en av vårt lands mest egensinniga, kompromisslösa och nödvändiga konstnärer.”

DAGENS INDUSTRI:
4/5 – ”Med en röst så djup och mörk att han stundtals får Nick Cave att låta som Lille Skutt fortsätter Kjellvander att göra konst av sitt liv.”

NÖJESGUIDEN:
” Men det är verkligt empatiska röster som Christian Kjellvanders och empatiska skivor som Wild Hxmans som vi verkligen vill ha med oss för stöd, sällskap och förståelse i mörka stunder.”

du kanske även gillar

Daniel Norgren

torsdag 2 maj, 2019

Fullsatt i Stora salen. Det var det i februari i fjol när Daniel Norgren helt solo äntrade scenen. Den 2 … Läs mer

Taggar: Blues, Rock, Singer songwriter,


Tribute to Dire Staits

torsdag 14 november, 2019, 19:30

Nu är det återigen dags för publiksuccén A Tribute to Dire Straits att åka ut på de svenska vägarna. Den … Läs mer

Taggar: Pop, Rock,


Louise Hoffsten

lördag 23 februari, 2019, 19:30

Louise Hoffsten är dubbelt aktuell just nu. Dels som en av årets medverkande artister i programmet ”Så mycket bättre” och … Läs mer

Taggar: Blues, Rock, Visor,


Dr HOOK - 50th anniversary

lördag 27 april, 2019, 19:30

Dr HOOK ”50th Anniversary Tour” till Sverige När Dr Hook – med originalsångaren Dennis Locorriere i spetsen – för första … Läs mer

Taggar: Pop, Rock,


Nationalteaterns Rockorkester

söndag 14 april, 2019, 18:00

Nationalteaterns Rockorkester följer upp det succéartade jubileumsåret som det bör, på scenen, framför fansen! 2018 firade Nationalteaterns Rockorkester 40 år … Läs mer

Taggar: Rock,