Dansserien 2021/2022

Världen vaknar med nya perspektiv

Dansserien

Datum: torsdag 9 september, 2021
Tid: 19:00
Plats: Kulturens hus
Pris: Danspaketet går inte längre att köpa men enstaka biljetter till kommande föreställningar.
Arrangör: Kulturens hus, Dans i Nord & Luleå riksteaterförening
Köp biljett

Längtan är över – Dansserien är tillbaka! Den sjätte säsongen bjuder återigen upp till dans i världsklass. Det blir känslor, uttryck och hyllningar till livet. Gruppdynamik som hänför. En inblick i en barnsoldats liv. Rytmiska möten. Ett besök av anrika Cullberg och mycket mer! Dansare från hela världen som berör och imponerar, i Dansserien 2021/2022.

Dansserien presenterar

DANSDRÖMMAR – KUNGLIGA BALETTEN MED VÄNNER (9 september 2021)

Storslaget firande av dansens återkomst. Kungliga baletten uppträder främst på Kungliga operans scen men gör nu ett historiskt gästspel i Kulturens hus och Dansserien. Kvällens firande tar publiken med på en resa genom dansens värld via Lets Dance, Musical och några av Kungliga Balettens pärlor. Medverkar gör Rennie Mirro och Karl Dyall, Katarina Edling och Tobias Wallin och dansare och musiker från Kungliga Baletten. Kungliga Hovkapellet medverkar med Annika Janhagen, cello.

OUM – MASSALA DANCE COMPANY (14 september 2021)

Bli trollbunden av det franska danskompaniet när de intar scenen och bjuder på akrobatiska danssteg och livemusik. En glädjefylld hyllning till livet.

BETWEEN US – THE RUGGEDS (18 oktober 2021)

Maxad energi där holländsk hiphop blandas med musik, akrobatik och humor. The Ruggeds består av åtta skickliga, atletiska Bboys. Kända för sin strävan efter nya och ovanliga drag och mycket framgångsrika världen över.

 

SHAPES – MEMORY WAX (22 november 2021)

Svenska Memory Wax och kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos dansar om livets ögonblick och hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse.

 

THE MATCH – CULLBERG  (1 februari 2022)

Modern dans av huskoreograf Deborah Hay som visar hur danskompaniet utmanar såväl sig själva som sin historia och nya, dansstilar. Självklart i Birgit Cullbergs nyfiket utforskande anda.

 

CHOTTO XENOS – AKRAM KHAN COMPANY (15 mars 2022)

Akram Khan Dance Company levererar en riktigt mäktig upplevelse, en starkt berörande soloföreställning med ljus och projektioner, om krig ur en ung soldats perspektiv.


 

NOT QUITE MIDNIGHT – CAS PUBLIC (26 april 2022)

Sex dansare från Canada kastar oss in i en modern version av Askungen. Medkännande men sträng, spröd men kraftfull, hyllar föreställningen hjärtats och sinnets egenskaper som ger oss styrkan att övervinna svårigheter.

Varmt välkommen till Dansserien 2021/2022.