Digitalt Moskito Art Talk: Meri Nikula

Datum: onsdag 27 maj, 2020
Tid: 17:00
Plats: Konsthallens ateljé
Pris: Fri entré
Anmälan

Moskito är en serie föreläsningar, panelsamtal och konstnärliga presentationer av bild-, foto- och formkonstnärer, curatorer och organisationer, som alla berör aktuella frågor inom bild- och formområdet idag.

Meri Nikula

Meri Nikula är sångare och performancekonstnär bosatt i Haparanda. Hennes verk utgår ifrån henne röst och kropp som är grunden till hennes skapande. Ett av hennes huvudteman för konstnärliga forskning och uttryck är den grundläggande psykofysiska upplevelsen av att vara människa i denna tid. Hållbarhet, ekologi och människan som en del av naturen har blivit viktiga teman under de senaste åren, såväl som den helande effekten av konstnärligt uttryck och den mänskliga rösten. Hennes föreställningar är ofta sensuella och djupt rörande.

Bakgrund

Meri har bott i många länder. 2007 tog hon examen som konstnär från Royal Academy of Arts i Haag, Nederländerna, med sitt soloverk “In The Flesh I Reside”. Mellan 2008 – 2013 levde hon i Tokyo, en tid som har präglat henne djupt som människa och konstnär. 2011 fick hon bland annat erkännande för sitt prisbelönta arbete på Tokyo Wonder Site’s Experimental Performance Festival.

Läs mer på: www.merinikula.com

27 maj, 17.00 – 18.00, Digitalt. Vi ses från 16.45

Anmäl dig här för att få länk till föreläsningen:

Arrangörer: Konsthallen i Luleå, Resurscentrum för konst och Konstnärernas Kollektivverkstad