Hällas

Isle of wisdom tour

Datum: lördag 3 december, 2022
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 280 kr
Arrangör: Kulturens Hus
Köp biljett

Hällas är bandet som förtrollar allt fler med sin äventyrsrock och magiska atmosfär. I höst åker de ut på en efterlängtad turné i Skandinavien och i december dundrar de in i Kulturens hus.


Hällas fick något av ett underground-genombrott med 2017 års album ”Excerpts From A Future Past”och det mycket tack vare hitsingeln ”Star Rider”. 2020 följdes framgångarna upp av albumet ”Conundrum”, som nominerades till en Grammis och till P3 Guld. Skivan, som är tredje delen i Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens äventyrstrilogi om riddaren Sir Hällas, har en gång för alla etablerat gruppen på den skandinaviska rockscenen.

Deras sound har kallats “äventyrsrock” och med sin unika blandning av 70-talsrock, proto-metal, folk-och psykedelisk rock uppmanar Hällas publiken att glömma vardagen och i stället kliva in i en förunderlig fantasyvärld. I år släppte de albumet ”Isle Of Wisdom”, som har placerat sig i topp på försäljningslistor och hyllats av musikkritiker över hela världen.

Efter att ha kickstartat sommaren genom att spela på två av Skandinaviens största rockfestivaler Sweden Rock Festival och Copenhell, där de fått högsta betyg, åker Hällas ut på en omfattande turné i Skandinavien under hösten. Vi välkomnar dem till Kulturens hus, 3 december 19.30

Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa