Sommarvisningar i Konsthallen

Datum: tisdag 25 juni, 2019
Tid: 14:00
Plats: Kulturens hus, Konsthallen
Pris: Fri entré
Arrangör: Konsthallen

Pågår alla måndag-lördagar kl. 14.00 under 25 juni–16 augusti.
Välkommen på en sommarvisning i Konsthallen! Vi berättar mer om konstnärerna och konsten i de aktuella utställningarna. Fri entré.
 

Våra aktuella utställningar

Tornedalen

En konstutställning om vad Tornedalen har varit, är och kan vara. Tornedalen är en gränsregion mellan Sverige och Finland, med ett eget språk och en egen kultur. Regionen binds samman av älven och dess källflöden och det finns mycket intressant i regionen – ur vilken det också växer fram intressanta konstnärskap som presenteras i utställningen. Deltagande konstnärer; Hanna Kanto, Kenneth Mikko, Charlotta Rosengren, Lena Ylipää, Tora Regina Rensgaard, Sanna Haimila, Marcus Stenberg, Mikael Dysholm.

 

Staffan Westerberg

”Teater, pjäser, figurer, tavlor trängs i min lägenhet. Jag kan inte vara utan dem men nu gör jag ett stort undantag. Nog blir det ensamt. Men det är för din skull, kära besökare.” Staffan Westerberg
I utställningen möter vi Staffan Westerbergs konstnärskap övergripande och i närbild genom hans figurer, objekt, rekvisita, skisser, texter, processmaterial, med mera. Besökare kunde återse gamla bekanta, men också göra nya bekantskaper och uppleva Staffan Westerbergs mångfasetterade produktion i hela dess bredd.
Staffan Westerberg föddes i Luleå 1934. I samarbete med konstnären och curatorn Pontus Lindvall.