Joel Alme

Indiepop Pop Vispop

Datum: lördag 20 februari, 2021
Tid: 19:30
Plats: Stora salen
Pris: 295 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Nytt datum!
Konserten som skulle ha ägt rum 11 september flyttas. Nytt datum är Lördag 20 februari 2021 kl. 19.30. Din biljett gäller för det nya datumet.

Har du ej möjlighet att gå nya datumet?
Du kan återköpa din biljett i vår biljettkassa senast 12 september 2020.

Läs mer om nuläget här


Joel Almes nya album ”Bort bort bort” är en fortsättning på ”Flyktligan” som släpptes 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.

Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills.

 

> Läs också artiklen: Fem snabba om Joel Alme

 

Om Joel Alme
Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, “Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare “Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet “Master of Cermonies” släpptes 2008.