John Cleese

Datum: måndag 5 september, 2022
Tid: 19:30
Plats: Stora salen
Pris: 755 kr
Arrangör: Shownight
Köp biljett

I september i år föräras Luleå med besök av den legendariske John Cleese. Han var inte bara den längste medlemmen i Monthy Python utan måste sägas vara en av den moderna komedins gudfäder. Det här här förmodligen sista chansen att se honom på scenen.

För ett antal år sedan tog John Cleese ”Last time to see me before I die”-föreställningen på turné i Kanada där den spelades för utsålda hus och möttes av skratt, jubel och applådåskor. Som framgår av turnéns titel så utlovar han att det här är sista chansen att se honom på scenen innan han dör. Det är få som bemästrar svart komedi som Cleese. Han delar med sig av berättelser om familj och vänner och håller bland annat ett lysande begravningstal till sig själv.

Att döma av hans digra arbetsschema – just nu turnérar han bland annat i Nordamerika – så verkar han i motsats till den berömda papegojan faktiskt inte vara på väg att trilla av pinnen. Om ett par månader fyller John Cleese 83 år, och då hans mamma uppnådde den aktningsvärda åldern av 101 år så kanske vi ändå kan hoppas att han likt sina landsmän i Stones fortsätter att dyka upp. Vem vet, kanske en turné på ålderdomshem?

Föreställningens längd ca 2 h inkl paus