Jonathan Johansson – solo våren 2023

Datum: fredag 21 april, 2023
Tid: 21:00
Plats: Loungen
Pris: 250 kronor
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Under våren 2023 ger sig Jonathan Johansson för första gången ut på en soloturné, där publiken får möjlighet att uppleva honom på ett nytt, avskalat och intimt sätt. Fredag 21 april kommer han till Kulturens hus och bjuder på musik i Loungen.


Debutalbumet ”En hand i himlen” kom 2009 och sedan dess har han levererat totalt sju album, alla lysande och unika på sitt sätt. Ömsom lekfulla, ömsom uppriktiga. Ömsom utmanande, ömsom spontana.

Albumet ”Scirocco” 2020 är enligt många hans mest intrikata och modiga album så här långt och på fantastiska ”Om vi får leva” 2022 släppte han återigen in ljuset. Här fortsätter Skånes mest drömmande crooner att utforska den mänskliga existensen med sin framåtblickande R&B-pop.

”Sen jag började skriva musik är det här något jag alltid velat göra, men nog faktiskt inte vågat. Jag har slagit knut på mig själv för att få ihop det här till något riktigt svinbra och jag hoppas att ni kommer känna som jag”

Oräddhet är en bristvara i en samtid fylld av fuktiga fingrar i luften, men Jonathan Johansson verkar ha en helt egen kompass. En egen värld med lätta, atmosfäriska stämningslandskap och melankoliska samtidsbetraktelser. Den 21 april kommer han, solo, till Kulturens hus.

 

Åldersgräns: 18 år