Kirjalijatapaaminen: Petra Rautiainen

Finska Författarbesök

Datum: onsdag 19 oktober, 2022
Tid: 17:30
Plats: Kaupunginkirjasto
Pris: Tilaisuus on ilmainen
Arrangör: Kaupunginkirjato, Luulajan kunta

Petra Rautiainen kertoo kirjastaan Tuhkaan piirretty maa. Rautiaisen karunkaunis esikoisromaani kertoo Lapin jälleenrakennuksesta ja vankileirien salaisuuksista. Kirja käsittelee rankkoja ja vaiettuja aiheita ja myös haastaa suuren suomalaisen sotakertomuksen. Kirjan sanotaan olevan päihdyttävä lukuelämys.
Petra Rautiainen on kotoisin Lapinlahdelta Pohjois-Savosta. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi historian alalta, työskennellyt toimittajana ja opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hän inspiroituu Lapin luonnosta ja on matkaillut arktisilla alueilla ympäri maailmaa.

Lisätietoa kirjasta: Inari 1944. Olavi Heiskanen työskentelee saksalaisten johtamalla vankileirillä, jossa paitsi vangit myös vartijat joutuvat taistelemaan säilyttääkseen ihmisyytensä. Rauhan koittaessa osa rikoksista haudataan syvälle.
Enontekiö, 1947. Toimittaja Inkeri Lindqvist muuttaa pohjoiseen kirjoittaakseen reportaasisarjan sodasta toipuvasta Lapista. Samalla hän aikoo selvittää sodan aikana kadonneen aviomiehensä kohtaloa.
Kun Inkeri saa Olavin vuokralaisekseen, alkavat salaisuudet keriytyä auki.