Luke Elliot

Hyllad artist åker på unik soloturné

Rock

Datum: fredag 26 februari, 2021
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 275 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Med anledning av coronaviruset ställdes Luke Elliots spelning i Kulturens hus den 27 november in. Vi kan glädjande nog hälsa honom välkommen till Kulturens hus, fredag 26 februari 2021 istället. Det blir en exklusiv spelning där endast 50 biljetter är släppta.

Du som redan har köpt biljett till 27 november, var rädd om den då den gäller till det nya datumet. Om du inte kan gå 26 februari så Vänligen kontakta Kulturens hus biljettkassa för återköp senast 31 december. Ta hand om dig!


Unik soloturné

Luke Elliots musik beskrivs som elegant, jordnära och närmast filmisk med poetiska texter och episka berättelser. Framförda med djärv känslighet och en röst som utsöndrar sårbarhet. Det kan publiken se fram emot när han åker på en unik soloturné där ett av stoppen är Lilla salen, Kulturens hus den 26 februari.


New Jersey-födde Luke Elliot har förfört publik efter publik på utsålda spelställen världen över sedan han släppte sitt kritikerrosade debutalbum “Dressed for the Occasion”, producerat av indie-ikonen John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Aftonbladets Per Bjurman utnämnde albumet till av 2010-talets topp trettio bästa album. Luke Elliot har jämförts med roots-, folk- och rockikoner såsom Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James och PJ Harvey.

Succésläpp i april

Det senaste albumet “The Big Wind” släpptes i april och fick bland annat fick betyget 5 av 5 i Rolling Stone Magazine och 4 av 5 i klassiska magasinet Mojo. The Big Wind” har en djärv struktur och en touch av film noir, som för tankarna till Tom Waits och Nick Cave.

Nu har du chansen att uppleva denna hyllade artist live när han kommer till Kulturens hus den 26 februari.

“Historisk Malmökonsert – vi kan upplevt årets bästa konsert på Folk å Rock”, Olle Berggren, Kvällsposten 2018.

 

Mycket begränsat antal biljetter

Ett mycket begränsat antal biljetter, max 50 stycken, är släppta. Kulturens hus följer noga Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer med anledning av coronaviruset.

Lilla salen rymmer 250 personer vilken ger god möjlighet att hålla avstånd mellan besökare.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håll avstånd till andra besökare, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig sjuk.