Maja Francis

Turnepremiär i Kulturens hus

Datum: lördag 18 mars, 2023
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 280 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Under hösten är Maja Francis högaktuell som en av deltagarna i TV4s Så mycket bättre. Till våren åker hon som support på First Aid Kit´s Europaturné och därefter väntar en egen omfattande turné på svensk mark tillsammans med sitt band. Den 18 mars kommer hon till Kulturens hus med spännande tolkningar och förra årets hyllade debutalbum i bagaget.


Med hennes första tolkningar ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) har hon visat upp hennes fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country. Tolkningarna har fått strålande kritik både av hennes nuvarande såväl som nya publikskara.

Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp.

Hyllade debutalbumet ”A Pink Soft Mess” släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster, med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet, som producerades ihop med Johannes Runemark och David Wikberg har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och fått fantastiska recensioner av svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet som slutscenslåt i Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.