Mattias Alkberg

Med sitt 30:e album i bagaget ger sig Mattias Alkberg ut på en efterlängtad turné som kommer till Kulturens hus fredag 11 februari.

Datum: fredag 11 februari, 2022
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 295 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Först var det tänkt att Mattias Alkberg skulle kliva upp på scenen i Kulturens hus redan förra året, redo att presentera material från sin då senaste skiva, Bodensia. Albumet, Alkbergs första soloskiva på tre år, blev en succé som slog knock på kritikerkåren. Det enda bekymret hette coronapandemi och var orsaken till att turnén fick flyttas fram några gånger. Men den som väntar på något gott – nytt datum för Alkbergs spelning är 11 februari 2022. 


Det är med massa nytt material som Mattias Alkberg kommer till Kulturens hus med. Den 1 april släppte Alkberg sitt nya album Häxor, hans 30:e i ordningen. ”En samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld”, som han själv beskriver det.

– Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig in i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt, säger Mattias Alkberg.

Har du köpt biljett till flyttad konsert så gäller den såklart till februarispelningen. Läs mer om anpassningarna i Kulturens hus i och med coronaläget här