Mattias Alkberg

Med sitt 30:e album i bagaget ger sig Mattias Alkberg ut på en efterlängtad turné som kommer till Kulturens hus fredag 10 september.

Datum: fredag 10 september, 2021
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 295 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Först var det tänkt att Mattias Alkberg skulle kliva upp på scenen i Kulturens hus den 1 oktober förra året, redo att presentera material från sin då senaste skiva, Bodensia. Albumet, Alkbergs första soloskiva på tre år, blev en succé som slog knock på kritikerkåren. Det enda bekymret hette coronapandemi och var orsaken till att turnén fick flyttas fram, först till våren 2021 – och nu till hösten.

Resultatet av dessa flyttar är att det nu blir en helt ny turné med nytt material. 


Den 1 april släpper Mattias Alkberg sitt nya album Häxor, hans 30:e i ordningen. ”En samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld”, som han själv beskriver det.

– Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig in i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt, säger Mattias Alkberg.

Två låtar från det nya albumet finns att lyssna på redan nu, ”Brända skepp” och ”Gudrun och Andreas”.

Har du köpt biljett till första turnén så gäller den såklart till september spelningen. Läs mer om anpassningarna i Kulturens hus i och med coronaläget här