Miriam Bryant

Datum: fredag 21 januari, 2022
Tid: 19:30
Plats: Stora salen
Pris: 550 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Miriam Bryant är högaktuell med nytt album och inleder det nya året med en omfattande Skandinavienturné. Den 21 januari återvänder hon och hennes band till Stora salen, Kulturens hus.


Miriam Bryants förmåga att sammanföra både förtvivlan och glädje med ett mångsidigt musikaliskt uttryck, har gjort henne till en av landets mest uppskattade artister. Den 19 november, nio år efter debuten, släpper hon sitt nya album ”PS jag hatar dig”. Det är hennes första platta på svenska, där hon återigen bevisar sin styrka i både sång och text.

Debutsingeln ”Finders Keepers” 2012 blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer följde med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play”. I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster och agerade gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och hon har även gjort succé i TV med hyllade tolkningar i Jills Veranda och Så mycket bättre.

Omfattande Skandinavienturné

Efter en längtan att spela live inför en publik beger hon sig äntligen ut på vägarna tillsammans med sitt band. Turnén ”PS jag hatar dig” startar den 7 januari på Cirkus i Stockholm och avslutas den 5 mars på Scandinavium i hemstaden Göteborg. Den 21 januari har vi nöjet att hälsa henne välkommen till Kulturens hus.