INSTÄLLT! Thuram, en av världsfotbollens stora, om rasism

Datum: onsdag 22 maj, 2019
Tid: 18:00
Plats: Lilla salen
Pris: Fri entré
Arrangör: Rättighetscentrum Norrbotten, Sensus studieförbund, Forum för Levande Historia, Norrbottens Fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna, Stadsbiblioteket
Anmäl dig här!

Kom och lyssna på Lilian Thuram, hedersdoktor i humaniora och en av fotbollens stora proffsstjärnor under början av 2000-talet.

Lilian Thuram var en av den franska och internationella fotbollens stora stjärnor under sina nästan 20 år som proffsspelare. Han var med i de franska lag som vann VM 1998, vann EM 2000 och tog silver i VM 2006, och han vann också den italienska ligan med Juventus. Lilian Thuram har spelat med Zlatan i Juventus och när Zlatan 2018 tog ut sitt dreamteam, så satte han Thuram i backlinjen.

När ett hjärtfel satte stopp för hans fotbollskarriär 2008, startade han en stiftelse för att utbilda mot rasism. Thuram har sedan dess skrivit flera böcker (bland annat Mina svarta stjärnor och Vår historia) och föreläst i ämnet. Hans arbete har varit så framgångsrikt att han, 2017, blev utnämnd till hedersdoktor i humaniora vid Stockholms universitet.

Nu har du möjlighet att lyssna på Lilians Thurams erfarenheter av rasism och andra former av diskriminering, både som han upplevde under sin aktiva tid som spelare, men även i andra sammanhang.

Anmälan sker endast via länken: http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1247368
Sista anmälningsdag 19 maj

Föreläsningen är kostnadsfri, men anmälan är bindande. Begränsat antal platser! Vid sjukdom meddela genast kursservice.

Föreläsningen hålls på franska, men tolkas till svenska.

 

Frågor?
Åsa Christensen, asa.christensen@norrbotten.rf.se, 070-29 800 39
Aron Tideström,
aron.tidestrom@sensus.se, 0920-2599 84

OBS! Denna föreläsning är tyvärr inställd pga. familjeskäl.