NYTT DATUM: Nina Persson, Martin Hederos & Nils Berg – Nina letar jazz

Jazz

Datum: lördag 21 januari, 2023
Tid: 19:30
Plats: Stora salen
Pris: 360 kr
Köp biljett

Tyvärr tvingas Nina Persson, Martin Hederos och Nils Berg ställa in kvällens utsålda konsert “Nina letar jazz” på grund av sjukdom. NYTT DATUM för spelningen är lördag 21 januari 2023. Köpt biljett gäller till det nya datumet.

Martin Hederos och Nils Berg hittade jazzen för längesedan, men Nina Persson har ännu inte riktigt gjort det. Hon har knappt ens letat, hon har varit rätt nöjd med att befinna sig i nån slags pop-rock-land. Nu ska det bli ändring på det.


Nina Persson skickar en hälsning till publiken i Kulturens hus:

– Väldigt ledsen över att vi måste ställa in kvällens konsert! Men glad att vi har hittat ett nytt datum, så vi får spela för er alla då. Ser fram emot det! /Nina.

Om Nina letar jazz

Nina ska med Martin och Nils hjälp iväg och leta. Några gamla standard-lådor ska bläddras igenom, kanske blir det något av Julie London, Frank Sinatra, Alison Peacock, kanske Monica Zetterlund? Det kommer vändas ut och in på gamla Cardigans-låtar, Robert Wyatt, Bob Hund med flera, för att de ska kunna följa med till Jazzen. Sång, träblås, klaviaturer, viola och kanske lite dragspel kommer att användas på upptäcktsfärden. Ses i höst!

Nina Persson är känd från banden The Cardigans och A Camp, som soloartist och som primadonna i musikföreställningen ”Vinnaren tar allt”.

Martin Hederos har bl. a haft en rockkarriär i världen med The Soundtrack Of Our Lives och på senare år figurerat mer i imporvisationsmusiksammanhang med Tonbruket, Fire Orchestra! Och Hederosgruppen.

Nils Berg har samlat och samplat musik från hela världen med sitt Cinemascope, är stadig medlem som saxhjälte i Håkan Hellströms liveband och är även med i bl.a Grammisnominerade barnmusikprojektet ”I en stad” och bandet ”The Stoner”.

Köpt biljett gäller till det nya datumet, eventuella biljettfrågor besvaras av biljettkassan i Kulturens hus 0920-45 59 00.