Norrbottens Kammarorkester möter Mårten Larsson

Romantiken flödar i vårsolen

Klassisk musik

Datum: torsdag 19 november, 2020
Tid: 19:00
Plats: Stora salen
Pris: 270 kr, student 135 kr
Arrangör: Kulturens hus och Norrbottensmusken
Köp biljett

Stråkar och oboesolo. Musik som sjuder av förra sekelskiftets finkänsliga nyromantik. Men också brittisk värme, rysk intensitet och svensk melodisk finess. Välkomna till en konsert som bjuder på både musikalisk innerlighet och virtuositet.


Evenemanget ingår i Klassiska serien

Klassiska serien 2020 är en musikalisk resa som räcker hela året! Här ingår hela fyra konserter med Norrbottens Kammarorkester och två gästspel med både Norrlandsoperan och Uleåborgs symfoniorkester. Du får dessutom 40% rabatt på dina biljetter!

Paketpris Klassiska serien: 990 kr (ord. 1620 kr) Du sparar 630 kr! 

Läs mer om Klassiska serien och konserterna här.


Franz Schreker tävlar med Claude Debussy och Richard Strauss om att vara det tidiga 1900-talets mest raffinerade klangkonstnär. I det elegant passionerade scherzot hör vi att han också var en extremt begåvad melodiker. Något han har gemensamt med Edward Elgar. Av honom får vi höra den charmfulla serenaden, ett av hans mest älskade stycken, komponerat under 1800-talets sista decennium.

För många är Lille Bror Söderlundh mest känd för visan När skönheten kom till byn. Men han skrev också barnoperor, kammarmusik, kör- och instrumentalmusik med influenser från folkmusik, som till exempel den melodiskt underfundiga och överraskande Concertino för oboe och stråkorkester. Solist är Mårten Larsson som lyfter fram den här underbara musiken i ljuset. Han är annars solooboist i Göteborgs Symfoniker.

Den välbekante Magnus Ericsson  leder orkestern. Han är en återkommande och mycket uppskattad dirigent för Norrbottens Kammarorkester. Förutom dirigent är han professor i violinspel och om någon kan locka fram det bästa ur musik för stråkar, så är det han.

 

Dirigent: Magnus Ericsson
Solist: Mårten Larsson, oboe

Program
Franz SchrekerScherzo
Edward ElgarSerenade Op. 20
Lille Bror SöderlundhConcertino för oboe och stråkorkester
Anton ArenskijVariationer på ett tema av Tjajkovskij
Benjamin BrittenSimple Symphony Op. 4

 

Längd: ca 1 h 10 min, ingen paus

 

du kanske även gillar

Norrbottens Kammarorkester - Brahms serenad - Inställt

torsdag 19 november, 2020, 19:00 - kl 21:00

Stråkar och oboesolo. Musik som sjuder av förra sekelskiftets finkänsliga nyromantik. Men också brittisk värme, rysk intensitet och svensk melodisk … Läs mer

Taggar: Klassisk musik,


Gästspel: Uleåborgs Symfoniorkester - Inställt

lördag 17 oktober, 2020, 19:00 - kl 21:00

Stråkar och oboesolo. Musik som sjuder av förra sekelskiftets finkänsliga nyromantik. Men också brittisk värme, rysk intensitet och svensk melodisk … Läs mer

Taggar: Klassisk musik,