Nyårskonserten 2022

Schönbrunn Slottsfilharmoniker från Wien

Datum: måndag 10 januari, 2022
Tid: 19:00
Plats: Stora salen
Pris: 705 kr
Köp biljett

Repertoar ur Nyårsdagens världsberömda TV-konsert

 

Schönbrunn Slottsfilharmoniker ger sig ut på turné med en repertoar hämtad från den världsberömda TV-sända nyårskonserten. Med sig har de ett urval av Wiens skickligaste musiker och sångsolister.

Hemma i Wien håller orkestern regelbundet konserter på slottet Schönbrunn där de åtråvärda biljetterna har en strykande åtgång bland turister från hela världen.

Vart än orkestern turnerar så konstaterar publik och recensenter att ”Ingen framför Wienermusik så som Wienermusiker”. Ett gästspel av Schönbrunn Slottsfilharmoniker är alltid en enastående och unik upplevelse. Orkestern är hett efterfrågad och turnerar årligen i Japan, Australien, USA, Sydamerika och Ryssland.

Under denna turné får även ledande konserthus i Skandinavien besök där publiken får chansen att njuta av bland annat de klassiker som känns igen från TV-sändningarna. Och givetvis avslutas varje konsert med Radetzky-marschen där publiken taktfast får delta under dirigentens ledning.

Dirigent:

Guido Mancusi

Guido Mancusi har studerat vid Wiens Academy of Music. Han har arbetat tillsammans med otaliga operahus och har dirigerat orkestrar världen runt. Sedan 1988 är Guido Mancusi chefsdirigent för Schönbrunn Slottsfilharmoniker med huvudfokus på Wien-klassiker. Han är även grundaren av Kammeroper Schönbrunn.

Sopran:

Jenifer Lary

Trots sin unga ålder har Jenifer Lary redan haft stora roller i många operaproduktioner. Hon har studerat vid Wiens Musikkonservatorium. Sedan 2017 tillhör hon den fasta ensemblen på Gerhart Hauptmann-teatern, och har sedan 2016 jobbat tillsammans med Schönbrunn Slottsfilharmoniker.

Bariton:

Michael C. Havlicek

Michael C. Havlicek är född i Wien. Efter studier vid Wiens Musikkonservatorium så gjorde han sin operadebut 2005 som “Papageno” i Trollflöjten. Sedan dess har hans karriär tagit honom över hela världen. Han har regelbundet sjungit stora roller på bland annat Volksoper Wien, Musiktheater Linz och Staatstheater Karlsruhe.

 

Längd: cirka 2 timmar 25 minuter, inklusive paus.