NYNNINGEN & Matilda Magnusson

En dröm, en längtan, en sång - En hyllning till Sven Wollter.

Datum: fredag 16 september, 2022
Tid: 19:00
Plats: Lilla salen
Pris: 350 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Matilda Magnusson och Nynningen går samman i en scenföreställning som blandar dikter och sånger av Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij, Joe Hill, Vysotskij m.fl. och hyllar vännen Sven Wollter.


Nynningen turnerade under 2020 tillsammans med Sven Wollter och Matilda Magnusson med föreställningen En dröm, en längtan, en sång. Mitt under turnén slog så pandemin till och det inbokade besöket i Luleå blev aldrig av. Nu kommer de tillbaka med föreställningen som också blivit en hyllning till vännen Sven Wollter som inte längre finns med oss. Med texter, dikter och sånger berättas om de som drömt, längtat och de som sjöng om friheten.

Proggmusikgruppen Nynningen spelar kompromisslös politisk rockmusik med inslag av både jazz och berättande ballader, uppblandat med improvisationer och solistiska utspel. Bandet gjorde flera klassiska album på 70-talet, bl. a. ”För full hals” med tonsättningar av den ryske poeten Vladimir Majakovskij och har under senare år släppt två album: “Allting Börjar Klarna” (2020) och barnskivan “Anakonda och andra låtar” (2021)

Med musik och text som den starkaste drivkraften möts de denna kväll med visartisten Matilda Magnusson för en gemensam konsert. Matilda Magnusson är en ung singer/songwriter som gärna blandar in drag av country och blues i sin vismusik. Förra året gav hon ut ett album med tolkningar av Björn Afzelius sångskatt, en artist som alltid varit en inspirationskälla för henne.

Medverkande:

Matilda Magnusson – sång

Tomas Forsell – Gitarrer och sång

Nikke Ström – Elbas

Bengt Blomgren – elgitarr

Thomas Jäderlund – Saxofoner

Mårten Magnefors – Trummor