Rymden

Jazz

Datum: lördag 26 mars, 2022
Tid: 19:30
Plats: Lilla salen
Pris: 370 kr
Arrangör: Kulturens hus
Köp biljett

Tre enastående skandinaviska jazzmusiker, Dan Berglund, Magnus Öström och Bugge Wesseltoft, bildar gruppen ”Rymden” som kommer till Kulturens hus den 26 mars 2022. Var och en med högt utvecklad identitet och historia i framgångsrika egna band skrev tillsammans nytt kapitel, då de 2019 släppte sitt första gemensamma hyllade album ”Reflections and Odysseys”. Deras konserthusturnéer har gjort stor succé. Upplev dem i Kulturens hus, 26 mars 2022. 


Dan Berglund och Magnus Öström har sitt arv i Esbjörn Svensson Trio, en av Sveriges viktigaste jazzgrupper som har brutit ny musikalisk mark i årtionden. Bugge Wesseltoft är en av Nordens främsta pianister och kompositörer. De tre har en egen klang, som bygger på deras kollektiva temperament.

Rymden levererar musik som speglar alla aspekter av den skandinaviska miljön på 2000-talet. Musiken är fylld av robust dynamik, spännande energier, utökade speltekniker och melankoliska stämningar. Wesseltoft rör sig sömlöst mellan klassik piano och elpiano, och Berglund och Öström frambringar nästan alla möjliga ljud från deras instrument.

Nu är de aktuella med ny turné och uppföljaren ”Space sailors” (2020) De har tagit dynamiken, stämningarna och en perfekt blandning av subtila detaljer och stora ljudsteg till nya nivåer.