SOLALA

Med gästartist Britta Bergström

Datum: torsdag 30 januari, 2020
Tid: 19:00
Plats: Stora salen
Pris: 495 kr ordinarie, 445 kr studerande, 235 kr barn tom 17 år
Arrangör: For Events AB
Köp biljett

En helkväll med den kanske mest unika musikaliska trion Sverige har just nu – Solala!

Gästartist för kvällen är Britta Bergström.
Hon är en av Sveriges mest anlitade kvinnliga körsångare och även bosatt i Luleå.
Så vi hälsar Britta varmt välkommen hem.

Välkommen till en kväll med fantastiska toner och röster!


Om Solala
För sju år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen. De har släppt två studioalbum och 2019 släppte de också ”Solala: vol. 1”, en bok med deras arr, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer.

I serien “Solala Sessions” gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras video med Ted Gärdestads “Come give me love” visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn