Sommarvisning

Välkommen på en kort sommarvisning!

Konsthallen Sommarvisning

Datum: onsdag 20 juli, 2022
Tid: 14:00
Plats: Konsthallen i Luleå
Pris: Fri entré
Arrangör: Konsthallen i Luleå

Tisdag – fredag kl 14.00 mellan den 28 juni och 13 augusti.

Här får du lite mer kunskap om konsten innan du beger dig ut i Konsthallen för att upptäcka utställningarna på egen hand.
Sommarvisningen tar ca 15 minuter.

 

ATT TÄNKA ANNORLUNDA

Sommarens stora utställning i Konsthallen är en grupputställning med fem olika konstnärer. De representerar olika generationer, konstnärliga uttryck och identiteter. Det som är gemensamt är en vilja och ett förhållningssätt till vår tid och kultur. De går sin egen väg. Tre av de fem konstnärerna har rötterna i den afrikanska diasporan. De är alla gränsöverskridande i flera olika bemärkelser.

Utställningen kommer bestå av nyproducerade verk i stor utsträckning speciellt gjorda för detta sammanhang. Vi lever i en tid där det annorlunda behövs, men inte alltid accepteras. Utställningen fokuserar på det och visar verk av konstnärerna Eric Magassa, Alex Rosa, Mats Caldeborg, Cecilia Germain och Malu Avelar. Installation, performance, skulptur, måleri, textil och fotografi.

HURULA
Under kass himmel och andra bilder

Hurula skapar personligt. Med samma intensitet som hans musik är känd för skapar han bildkonst.

Robert Hurula är född 1979 och uppväxt i Luleå, idag bor han och är verksam utanför Stockholm. Han har blivit känd som en artist med enormt hög grad av konstnärlig integritet, och med en osviklig nerv. Han sätter ord och toner till starka känslor och räds inte att vara uppriktig eller personlig i all sin konst.

Bildkonsten som han egentligen arbetat med längre tid har inte uppmärksammats på samma sätt, dock kom en stor bok 2018 – Den första kretsen utgiven av Teg Publishing och han har haft ett antal utställningar på olika platser. Det är första gången Hurula visar upp sin bildkonst i en utställning i hemstaden Luleå. Största delen av verken i utställningen är nyproducerade.

Du kanske även gillar