INSTÄLLT: Soulful December

En stjärnklar jultradition

julmusik Pop soul

Datum: fredag 4 december, 2020
Tid: 19:00
Plats: Stora salen
Pris: 295
Arrangör: Kulturens hus och Norrbottens musiken
Köp biljett

INSTÄLLT: Med anledning av coronaviruset ställs denna spelning tyvärr in.

Vänligen kontakta Kulturens hus biljettkassa för återköp senast 31 december. Ta hand om dig!


Snart är det jul igen och efter ett år där allt vändes upp och ner känns det extra fint att något får vara (nästan) precis som tidigare år. För sjätte året i rad bjuder Norrbotten Big Band och Britta Bergström med gäster in till en kväll i soulens tecken, under ledning av Joakim Milder.


Sångerskan och Luleåbon Britta Bergström har genom åren blivit den trygga rösten bakom en mängd artister i TV-program som Allsång på Skansen, Så mycket bättre, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Under Soulful December delar Britta generöst med sig av scenen och bjuder, tillsammans med storbandet, in handplockade soulstämmor till Norrbotten. I år möter vi stjärnskottet Daniela Rathana tillsammans med veteranerna Daniel Lemma och Linda Pritchard. Med på scen finns även Brittas körkollega Kerstin Ryhed.

Daniela Rathana kliver ut i rampljuset

Under de senaste åren har Daniela Rathana delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. Som soloartist släppte hon 2020 sin debut-EP ”Halva vägen fri” – producerad av bl a Oskar Linnros. Med sina dagsboknära texter och sitt sätt att föra samman pop, soul och en rad andra influenser har den här spännande artisten precis börjat sin karriärresa. Och du får vara med och uppleva henne i Kulturens hus under Soulful December.

Lemma och Pritchard förgyller kvällen

Kvällens första veteran Daniel Lemma är en liveartist av rang. Han är kanske mest känd för sina radiohits,“If I Used to Love You” som sålde guld och den senaste singeln “One Small Step” som just nu roterar flitigt på radion. Under Soulful december kommer hans särpräglade röst, tillsammans med storbandet, verkligen till sin rätt.

Sist men inte minst möter vi ännu en veteran i sångerskan och dansaren Linda Pritchard, Diggiloo-favoriten som 2018 tog klivet upp på musikalscenen med Stephen Schwartzs musikal Godspell. Linda har hunnit med mycket under sin karriär. Hon har bland annat deltagit i Idol, körat bakom världsstjärnan Céline Dion, dansat i Magnus Ugglas revy och deltagit i Melodifestivalen inte bara en, utan två gånger.

Ni kan vänta er en fullproppad smällkaramell med det här gänget på scen!


Tillsammans kan vi bidra till minskad smittspridning

Vi är rädda om varandra. Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, håll avstånd till andra besökare, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Här kan du läsa om de anpassningar vi gör för att du ska känna dig trygg inför och under ditt besök hos oss.